Verbondenheid

Na de persconferentie van dinsdagavond, lijkt het er niet op dat de competities op afzienbare termijn weer hervat kunnen worden. Met maatregelen die in ieder geval van kracht lijken te blijven tot 2 maart] en daarbij opgeteld de benodigde voorbereidingsperiode, wordt het inmiddels wel een heel eind richting april voordat we eventueel zouden kunnen beginnen. Dat is uiteraard voor ons allen een zeer teleurstellend bericht. Het betekent dat we, naast beoefening van onze sport, ook alle sociale dingen daar omheen nog langer zullen moeten missen. En hoewel een hoop mensen hun best doen om voor de jeugd iedere week opnieuw een programma te organiseren, merken we dat er mensen van de radar verdwijnen. De senioren hebben hier vanzelfsprekend nog meer mee te maken. De seniorenteams hebben sinds oktober niet meer gezamenlijk kunnen trainen en met een clubhuis dat niet open mag, is er voor hen geen aanleiding om naar de club te komen.

Hoe vervelend ook, we zullen het nog even moeten uitzingen. Maar we willen graag een beroep doen op jullie. Vorig jaar hebben we het initiatief van de borrelplank met cahoot gezien, Gooi FIER gaat digitaal samen Six Nations kijken aankomend weekend door henzelf voorzien van commentaar en zo zijn er ongetwijfeld meer initiatieven.
Deel deze met ons en met elkaar en laten we kijken of er gezamenlijk dingen kunnen worden georganiseerd om de binding met elkaar en met de club te behouden. Meld je initiatieven of je bereidheid te helpen bij organisatie van initiatieven aan bij exploitatie@rugbyclub-gooi.nl of secretaris@rugbyclub-gooi.nl .

Gelukkig zijn er ook positieve dingen te noemen: De steun van onze Magic Friends en sponsoren en van de gemeente Gooise Meren zorgt ervoor dat de financiële consequenties van de maatregelen voor de club te dragen zijn. We hebben deze week kunnen aankondigen dat onze eigen Gareth Gilbert zich voor drie jaar aan Rugby Club ’t Gooi heeft verbonden als Head of Rugby en het aantal deelnemers aan het rugbykamp in de voorjaarsvakantie mag, in overleg met de organisatie en NOC*NSF, omhoog wat betekent dat we de mensen op de wachtlijst ook kunnen laten deelnemen.

Hou vol, blijf gezond en let op elkaar!