U14 Cliffhanger Gooi vs Warriors

U14 Cliffhanger Gooi vs Warriors

De vijfde wedstrijd in de U14 Plate competitie was een ware cliffhanger voor de Cubs van Gooi1. Drie weken zonder wedstrijden, vier gewonnen wedstrijden en geen try tegen van de concurrentie. Maar ook de tegenstander in de vijfde partij, de Warriors, hebben in de eerste fase van de competitie geen wedstrijd verloren en staan bovenaan in de ranking. Beide teams maken kans op promotie naar de Cup omdat URC het dit seizoen laat afweten in de hoogste competitie.

Beide teams weten wat er op het spel staat en ruim twee uur voor de wedstrijd staan de teams al warm te draaien. De spanning is van de gezichten van de spelers af te lezen alsof het om de finale gaat. De kick-off geeft heel even ontspanning maar dan moet ‘t Gooi volle bak want de Warriors zetten een solide lijn neer waar geen doorkomen aan is. Bij de eerste scrum laat de tegenstander zien dat ze veel meer gewicht in de schaal leggen en veroveren met regelmaat de bal. En dan na nog geen 10 minuten krijgt Gooi1 de eerste try tegen dit seizoen.

Een moment van bezinning en tevens een opkikker om de rest van de wedstrijd alles te geven. Dat laatste gebeurd ook. De jongens blijven zoeken naar de ruimte en maken door snelle runs voldoende meters. Net voor het einde van de eerste helft komt dan de lang verwachte try die in de laatste meters helaas wordt afgekeurd door een line out. 0-17 aan het begin van de tweede helft. Wat zit er nog in vandaag? De jongens zoeken nieuwe kansen en tot tweemaal toe zijn er mogelijkheden door een mooie kick naar voren en een snelle actie om te scoren. De inzet wordt helaas niet beloond maar een leeuw vecht tot het eind. Met nog een minuut te gaan wordt de eerste try gedrukt voor Gooi1 en dat voelt ondanks een stand van 5-29 toch als winst.

Never give up Lions! Over twee weken weten we of er promotie komt naar de Cup of dat er gestreden gaat worden voor de Plate dit seizoen!