Teambuilding Benjamins & Turven

Teambuilding Benjamins & Turven

Japan tegen Argentinië oftewel de Brave Blossoms vs Los Pumas in het Clubhuis.

Naast de WK wedstrijden die op zondagavond in het clubhuis gekeken kunnen worden, leken het de teammanagers van de Benjamins een leuk idee om een middag te organiseren waarbij de Benjamins (en Turven) en hun ouders een wedstrijd in het clubhuis konden kijken. Goed voor de teambuilding, leuk voor de ouders om elkaar te leren kennen, maar zeker ook leerzaam voor iedereen die nog steeds grip op de regels probeert te krijgen.

De gekozen wedstrijd was op zondag 8 oktober, de laatste horde voor Japan (Brave Blossoms) en Argentinië (Los Pumas) naar de kwartfinales. Op voorhand was de stand in de poule maar 1 punt verschil tussen beide landen en daarom een spannende wedstrijd omdat beide landen nog aanspraak konden maken om op plaats 2 te komen en door te gaan naar de kwartfinales.

Voordat iedereen goed en wel zat, voorzien van een kop koffie of wat anders lekkers, was de eerste try binnen 1 minuut gemaakt door Argentinië. Deze try zette niet alleen Japan op scherp maar ook de Benjamins, Turven en ouders die in het Clubhuis de wedstrijd kwamen kijken. Even opletten allemaal, de wedstijd is begonnen!!! Het resulteerde in enthousiaste Benjamins en Turven op de bank voor de televisie en ouders en trainers op de achtergrond om de spelregels nog een keer goed door te nemen.

Gejuich wanneer Fakatava op spectaculaire wijze zijn eigen chip ving en vervolgens een try scoorde.

Uiteindelijk verzwakte de aandacht voor de wedstrijd bij de aanwezige Turven en Benjamins. Niet omdat de aandachtsboog verslapte, natuurlijk niet, maar omdat de getoonde tactieken, tackles en scrums in praktijk gebracht moesten worden op het rugbyveld buiten. 

Na een fascinerende en spannende wedstrijd, heeft Argentinië  zich geplaatst voor de kwartfinale door Japan met 39-27 te verslaan.

Voor de Benjamins en Turven een leuke en leerzame middag en voor diegene die er niet waren: wellicht de volgende keer!