’t Gooi 1st XV in finale Landskampioenschap

Tweede keer op rij?

Rugby Club ’t Gooi uit Naarden stelde zaterdag na een verbeten en harde strijd tegen 11-keer finalist Rugby Club Hilversum haar finaleplaats veilig, dankzij een nipte 14-15 overwinning. Op 18 mei a.s. mag de Gooische club in het Rugby Stadion in Amsterdam haar titel verdedigen in de strijd om het Landskampioenschap. Tegenstander is Rugby Club DIOK uit Leiden. De twee teams zijn aan elkaar gewaagd, zo is gebleken dit seizoen.

Met 42 punten uit 10 wedstrijden in de Cup Poule, staat Rugby Club ’t Gooi op de eerste plek van de play-off competitie en DIOK op de tweede met slechts 1 punt verschil op 41. Rugby Club ’t Gooi heeft een hecht en gemotiveerd team onder de bezielende leiding van coach Zane Gardiner en zijn coaching team. De rugbyers uit ’t Gooi combineren een gezonde balans tussen ervaren spelers en spelers die uit de eigen jeugdopleiding nu definitief lijken door te stoten. Het resultaat van een strategische ambitie die reeds jaren geleden in werking is gezet en nu haar vruchten afwerpt. Het was dan ook uitgerekend Marc Mistou uit de jeugdopleiding van ‘t Gooi die ondanks een straffe tegenwind de bal afgelopen zaterdag voor de cruciale extra punten en winst koelbloedig tussen de Hilversumse palen schoot.

De laatste keer dat deze twee teams tegenover elkaar in een finale stonden was het Rugby Club ’t Gooi die DIOK versloeg in de finale van de BeNecup in september 2018 (Een Belgisch-Nederlandse kampioenschap tussen de beste vier van beiden landen). Echter DIOK maakte grote stappen afgelopen competitie en de teams kennen elkaars kwaliteiten goed. Met wederzijds respect en open spel belooft de finale op zaterdag 18 mei een sportieve en rugby waardige demonstratie van onze sport te worden. Een climax van een prachtig en succesvol seizoen voor zowel de jeugd teams, de senioren en de trouwe supporters in lijn met onze 85-jarige traditie.

De wedstrijd begint om 15:00 en zal plaats vinden op het NRCA in Amsterdam (Bok de Korverweg 6, 1067 HR Amsterdam).