Rugby Club ’t Gooi maakt zich klaar voor seizoen 2019-2020

Achter de schermen is de afgelopen periode al hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het aankomende seizoen, waarin we een aantal bekende, en een aantal nieuwe gezichten mogen verwelkomen bij de club.

Het bestuur is erg trots en verheugd dat Kevin Krieger na zijn avontuur in Frankrijk bij Montpellier Hérault Rugby, komend seizoen terugkeert

in Naarden en voor ’t Gooi zijn debuut in de BeNeCup en Ereklasse zal maken. Naast het versterken van het eerste team zal Kevin zich inzetten voor de jeugd, zodat ook de jongere spelers kunnen profiteren van de kennis en ervaring die hij heeft opgedaan in Frankrijk.

Ook Arno Macken zal aankomend seizoen zijn rentree maken in het eerste team, nadat hij een klein jaar in Amerika heeft gewoond. Daarnaast zijn er reeds enkele nieuwe spelers aangetrokken uit binnen- en buitenland, waaronder driekwarter Eugene Koning en voorwaartsen Jacob Northcott, Maik ten Hoopen en Daniel Morpey.

Er kan met een sterke groep spelers worden begonnen aan de pre-season trainingen op donderdag 1 augustus. Nog altijd onder leiding van Zane Gardiner zal er worden toegewerkt naar de BeNeCup, ondertussen heeft het bestuur er alle vertrouwen in dat zij op zeer korte termijn een nieuwe coach kunnen presenteren.

Het tweede team krijgt zijn eigen coach komend seizoen, te weten James Colvin. Als voormalig speler van het eerste team had James al reeds besloten om niet verder actief te zijn als speler en dus is het bestuur blij dat hij zich nu verder wil ontwikkelen als coach.

Iedereen een hele fijne vakantie toegewenst en tot snel in augustus!

’t Gooi 1st XV in finale Landskampioenschap

Tweede keer op rij?

Rugby Club ’t Gooi uit Naarden stelde zaterdag na een verbeten en harde strijd tegen 11-keer finalist Rugby Club Hilversum haar finaleplaats veilig, dankzij een nipte 14-15 overwinning. Op 18 mei a.s. mag de Gooische club in het Rugby Stadion in Amsterdam haar titel verdedigen in de strijd om het Landskampioenschap. Tegenstander is Rugby Club DIOK uit Leiden. De twee teams zijn aan elkaar gewaagd, zo is gebleken dit seizoen.

Met 42 punten uit 10 wedstrijden in de Cup Poule, staat Rugby Club ’t Gooi op de eerste plek van de play-off competitie en DIOK op de tweede met slechts 1 punt verschil op 41. Rugby Club ’t Gooi heeft een hecht en gemotiveerd team onder de bezielende leiding van coach Zane Gardiner en zijn coaching team. De rugbyers uit ’t Gooi combineren een gezonde balans tussen ervaren spelers en spelers die uit de eigen jeugdopleiding nu definitief lijken door te stoten. Het resultaat van een strategische ambitie die reeds jaren geleden in werking is gezet en nu haar vruchten afwerpt. Het was dan ook uitgerekend Marc Mistou uit de jeugdopleiding van ‘t Gooi die ondanks een straffe tegenwind de bal afgelopen zaterdag voor de cruciale extra punten en winst koelbloedig tussen de Hilversumse palen schoot.

De laatste keer dat deze twee teams tegenover elkaar in een finale stonden was het Rugby Club ’t Gooi die DIOK versloeg in de finale van de BeNecup in september 2018 (Een Belgisch-Nederlandse kampioenschap tussen de beste vier van beiden landen). Echter DIOK maakte grote stappen afgelopen competitie en de teams kennen elkaars kwaliteiten goed. Met wederzijds respect en open spel belooft de finale op zaterdag 18 mei een sportieve en rugby waardige demonstratie van onze sport te worden. Een climax van een prachtig en succesvol seizoen voor zowel de jeugd teams, de senioren en de trouwe supporters in lijn met onze 85-jarige traditie.

De wedstrijd begint om 15:00 en zal plaats vinden op het NRCA in Amsterdam (Bok de Korverweg 6, 1067 HR Amsterdam).

19 mei: Dencher Bokaal

Op zondag 19 mei wordt om 14:30 uur voor de 6e keer de Dencher Bokaal wedstrijd tegen DSR-C gespeeld. Deze wedstrijd is ter ere van Peter Dencher.

Peter heeft lang voor RC ’t Gooi gespeeld en nog veel langer als speler en trainer van de jonge honden bij DSR-C een belangrijke rugby en traditie bijdrage geleverd. Peter was niet alleen in het veld een waardevolle speler en gedenkwaardige prop, maar ook zeker na de wedstrijd.

Beide verenigingen zullen aantreden met een mix van jonge honden en oude knarren.

DERBYDERBYDERBY! Hilversum vs ’t Gooi 21 OKT 2017

Supporters opgelet: Aanstaande zaterdag speelt ons 1e team tegen Hilversum op de velden van de tegenstander. Komt allen!

Kick Off 15:00 @ Rugby Club Hilversum

uit: Bussums Nieuws en Naarder Nieuws d.d. 18 oktober 2017

Zaterdag 25 maart Gameday @ ’t Gooi

Vanaf 11:00 mooie wedstrijden te zien bij ’t Gooi. We beginnen met de halve finale van onze Cubs tegen AAC, gevolgd om 12:oo met de Junioren tegen Rotterdam in hun strijd om de 5e t/m 8e plaats. En dan om 15:00 Gooi 1 tegen Oemoemenoe. Met een beetje geluk schijnt het zonnetje erbij dus haal die boodschappen voor het weekend op tijd in huis zodat je zaterdag lekker de hele dag op de club kan doorbrengen. Plenty of food en drinks verkrijgbaar!

Apenrek. Met dank aan de klussenclub.

Vanuit de TC kwam de wens om een apenrek te maken waarin/waarmee de torso dmv optrekoefeningen nog meer ontzag afdwingt bij tegenstanders. Alhoewel de Klussenclub met zomerreces is heeft zij deze spoedklus er tussendoor gedaan.

Sean Gallagher Familie Touch Toernooi, 16 mei j.l.

Terwijl het nog een beetje miezert zijn de voorbereidingen voor het Sean Gallagher familie Touch toernooi rustig begonnen: de koffie staat klaar, de poules zijn ingedeeld , de welkomstmanden gevuld, muziekje aan, de velden uitgezet….