RC ’t Gooi 15 Jeugdcoaches rijker!

Afgelopen zaterdag was het zover: het praktijkexamen voor World Rugby Coach – level 1, voor enkele van de vrijwilligers die de trainingen voor onze allerjongste spelers mogelijk maken. De cursus was met name bedoeld voor de oudere jeugdspelers van ’t Gooi, die hun zaterdagochtend opofferden om hun jongere clubgenoten te helpen trainen.

Koud (maar prachtig weer), en dus prima condities om de kennis van een aantal aspirant coaches te toetsen op gewillige slachtoffers van de Benjamins en de Mini’s. Een mooie afsluiting van een opleiding die begon in een online lesomgeving.
Onder leiding van een tweetal opleiders van Rugby Nederland (twee ervaren coaches van de Rugby Academy Midden-Oost), was er een trainingsprogramma van anderhalf uur uitgedacht. De kandidaten werden niet alleen beoordeeld op de uitvoering van de trainingen, maar ook hoe zij om konden gaan met onverwachte situaties (“meester, ik moet plassen”). En het ‘dynamisch sturen’ met oefeningen op het moment dat het minder lekker liep: een jeugd coach moet op z’n tenen denken!

Het goede nieuws is, dat iedereen (met uitzondering van één kandidaat die in Corona quarantaine zat), voor het praktijkexamen is geslaagd. Voor de kandidaat in Corona quarantaine komt nog een vervangend praktijk examen. De Benjamins en Mini’s hebben genoten van de training!

Veel dank aan de Club van 100, die deze opleiding financieel mogelijk heeft gemaakt.