Mini’s | Paastoernooi Hilversum 2024

Het was een druk Paasweekend voor de Mini’s. Op zaterdag werd er gespeeld op het toernooi in Haarlem en op zondag mochten we naar het internationale jeugdtoernooi in Hilversum.  En de Mini’s hadden er zin in, want er waren nieuwe tegenstanders om zich mee te meten. Wedstrijdjes tegen de Bulldogs en de Pink Panthers hadden ze dit seizoen wel genoeg gespeeld (‘saai, die winnen we toch altijd’).

Op zaterdag kwam er een frisse lentebui naar beneden in Haarlem, maar de koppies bleven allemaal omhoog. Er werden 6 korte wedstrijdjes gespeeld met als resultaat 2x winst, 2x gelijk en 2x verlies. Uiteindelijk leverde dat een 7e plek op in de eindrangschikking (15 deelnemende teams) en dat is prima wanneer je bedenkt dat het team voornamelijk uit eerstejaars bestond en we geen wissels mee hadden.

Op zondag was het gelukt een plekje te krijgen in Hilversum. Dat valt niet mee, want alle clubs willen hier graag naar toe en er waren maar 8 Mini-plekken beschikbaar. De eerste wedstrijd mochten we aantreden tegen Groningen en onze Mini’s gingen er vol in. Na een paar minuten viel de eerste try en uiteindelijk was de eindstand 25-0. Dat geeft zelfvertrouwen! In de tweede poulewedstrijd werd keihard gewerkt, maar helaas bleek de selectie van Haagsche te sterk (0-10). Daarna was het tijd voor het hoogepunt: spelen tegen North Walsham RFC uit Engeland. Naar die wedstrijd werd met spanning uitgekeken. Zouden we overeind blijven tegen het Engelse geweld? Die Mini’s uit Engeland zagen er best groot en sterk uit.. Na het startsignaal werd er voorzichtig afgetast, maar al snel werd duidelijk dat we onze rucks prima hielden en dat we over de gainline kwamen. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd waarbij uiteindelijk twee foutjes aan onze kant werden afgestraft en we met 2 try’s tegen ons verlies moesten nemen. ‘You lads were pretty good for a dutch side’ werd ons na afloop meegedeeld uit Engelse hoek. Goed gedaan Mini’s!

Na de poule werd nog een afsluitende finale wedstrijd gespeeld en dat werd de lokale derby tegen Hilversum. Na een broodje knakworst wisten de Gooise Mini’s daar wel raad mee: ‘Die gaan we winnen! Even laten zien wie hier de beste is!’. Zo gezegd, zo gedaan. Hilversum had op eigen bodem weinig in te brengen tegen een strak georganiseerd Gooi team dat de bal goed levend hield en na 20 minuten stond er een eindstand van 30-10 op de borden. Nog een laatste yell, ‘who are we? Lions! We are? Gooi! en met een goed gevoel ging iedereen weer naar huis.