Givaudan

Uitbreiding voor de jeugdcommissie gezocht

Uitbreiding voor de jeugdcommissie gezocht

De jeugdcommissie faciliteert allereerst de organisatie en bemensing rondom competitie, wedstrijden en trainingen.

Daarnaast zorgt de jeugdcommissie voor de coördinatie van een aantal evenementen.

Voor seizoen 24-25 stellen we ons ten doel verder te werken aan een sterke, inclusieve jeugd community, een waar je vrienden voor het leven maakt. Ook willen we blijven doorbouwen aan de professionalisering van de trainingsstaf van de jeugd dmv een duurzame versterking van rugby kennis/ervaring en groei in het aantal spelbegeleiders/referees. Daarnaast willen we blijven groeien. Het vergroten van onze jeugdcategorieën is de beste garantie voor het accommoderen van zowel breedte als prestatie teams. En we willen rugby voor meiden stimuleren.  Bij een toonaangevende club als RC ’t Gooi mag dit niet ontbreken.

De jeugdcommissie bestaat nu uit 5 personen:

 • Voorzitter, tevens bestuurslid jeugd – Mariella de Koning – vacature
 • GTBM manager – Corina van Rijn – vacature
 • GTBM event manager – Carlijn Goldhoorn
 • CJC manager – Robin Heine
 • Wedstrijdsecretaris jeugd – Michel van Wingerden

Vanaf komend seizoen willen wij de jeugdcommissie graag verder uitbreiden, om taken duidelijker af te bakenen en tijdsbeslag te verminderen:

 • Jeugd rugby manager – vacature
 • Opleidingscoördinator – Corina van Rijn
 • Toernooi en regio rugby manager – vacature
 • GTBM event manager extra – vacature

Voorzitter
We zoeken een opvolger voor onze voorzitter Mariella de Koning. Haar kinderen Vikas Meijer en Jens Meijer zijn inmiddels beiden senioren. De binding met de huidige jeugd en ouders is cruciaal om de belangen van de jeugd te behartigen. Mariella zal eind dit seizoen daarom haar taken neerleggen. Als voorzitter ben je lid van het bestuur van RC ‘t Gooi alsmede voorzitter van de jeugdcommissie. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het beleid, budget en de jaarplanning van de Jeugd en behartig je de belangen van de Jeugd in het bestuur. 

GTBM
De GTBM worden in het jeugdbestuur vertegenwoordigd door Corina van Rijn en Carlijn Goldhoorn.

Corina heeft een zoon, Jurriaan Maat, die komend jaar naar de Cubs gaat. Corina zal zich komend jaar volledig richten op de nieuwe rol Opleidingscoördinator. In deze rol zal zij het ingezette ontwikkelprogramma voor coaches, trainers en spelbegeleiders verder verstevigen. Daarom zoeken we een nieuwe GTBM manager, die de taken van Corina overneemt. Dit betreft het organiseren van de thuistoernooien, het aansturen van TMs en coaches en het participeren namens RC ‘t Gooi in het maandelijkse district overleg.

Carlijn is onze GTBM event manager, zij heeft zowel een zoon bij de Benjamins, Cees, als bij de Turven, Max. Na de organisatie van legio evenementen met als laatste wapenfeit de zeer succesvolle Rugby Experience, is besloten deze rol uit te breiden met een extra GTBM event managers, die samen met Carlijn de event kalender op gaan zetten en de coördinatie van events zoals Sint&Kerst en Rugby Experience ter hand nemen. 

CJC
De CJC wordt in het jeugdbestuur vertegenwoordigd door Robin Heine en Michel van Wingerden. Robin is CJC manager en vader van Tom Heine (senior) en Tiago Heine (junior). Robin is onze olieman, die z’n handen altijd uit de mouwen steekt en iedereen kent. Michel is wedstrijdsecretaris Jeugd en vader van Michael (Cub) en Marichelle (Mini) en kent -na dit regenseizoen- alle kunstgrasvelden uit de omgeving.

Michel’s focus ligt bij de CJC, maar hij verzorgt de zaterdag planning van de gehele jeugd, om wedstrijden goed op elkaar te laten aansluiten.

Robin en Michel zoeken versterking voor een Toernooi en Regio Rugby manager. Deze persoon zal het overzicht bewaren op toernooien, de aanvragen aan de Cv100 en de coördinatie van grotere events zoals de RR of NK Sevens op RC ‘t Gooi. 

Dit voor zowel de CJC als de Mini’s.

Daarnaast zijn we op zoek naar een Jeugd rugby manager. 
Deze persoon zal samen met de Head of Rugby en Jeugdcoördinator (Job) het jeugdrugby beleid ten uitvoer brengen, de contracten en contacten met de hoofdcoaches onderhouden en samen met de Jeugdcoördinator en de coördinator opleidingen zorgen dat er een goede coaching & trainingsstaf staat. Voor deze rol zoeken we graag iemand met rugby ervaring.  

Wil je meer informatie of je aanmelden, bel ons graag!

Mariella de Koning  06 – 204 90 579
Corina van Rijn 06 – 514 00 279
Carlijn Goldhoorn 06 – 166 08 387
Robin Heine 06 – 218 94 847
Michel van Wingerden 06 – 212 09 18

Rugby Jeugd Experience 

Kom op Zondag 14 april langs voor een ochtend vol plezier bij de Rugby Jeugd Experience op RC ’t Gooi!!

De Experience is speciaal bedoeld voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar, maar je ouders zijn ook van harte welkom én vriendjes of vriendinnetjes al helemaal!

 • Leer de basics
 • Speel leuke spelletjes
 • Ontmoet onze community

Schrijf je snel in via < DEZE > onderstaande link!!!

In Memoriam | Joey Buskens

Zondag bereikte ons het tragische nieuws dat Joey Buskens is verongelukt in Frankrijk.

Joey maakte als Cub in 2017 de overstap van Rugbyclub Bulldogs naar RC ‘t Gooi, nadat hij begonnen was bij de Rugby Academy MiddenOost. 

In 2019 speelde Joey in het juniorenteam dat landskampioen werd, waarna hij, na nog 1 jaar bij de Colts van ’t Gooi te hebben gespeeld, zijn debuutwedstrijd voor het 1ste van RC ’t Gooi heeft kunnen spelen.

In september 2021 vertrok Joey naar Frankrijk om zijn rugby dromen te verwezenlijken bij Sporting Club Albigeois. 

Joey leefde intens voor zijn sport en was hier enthousiast en gepassioneerd mee bezig.
Als Joey in Nederland was, kwam hij graag naar de club en waren hij en zijn familie graag geziene gasten.

In 2023 maakte Joey deel uit van het Nederlandse U20 team dat het Europees Championship won. Hiermee verschafte het Nederlands U20 team zichzelf een ticket voor de wereldkampioenschappen U20 deze zomer in Schotland. Helaas zal hij daar zijn opwachting niet maken.

Joey is 20 jaar geworden.

In gedachten zijn wij bij zijn ouders Marleen en Frans, zijn zus, broers, vriendin en verdere familie, zijn oud teamgenoten van de Bulldogs, RC ’t Gooi en de Nederlandse jeugdselecties. 

Graag wensen wij hen allemaal veel sterkte aankomende tijd, bij het verwerken van Joey’s tragische en onwerkelijke overlijden.

Modderig spektakel

Benjamins van Rugbyclub ’t Gooi schitteren op Paastoernooi bij Rugbyclub Haarlem

In een waar modderfestijn bij Rugbyclub Haarlem stonden onze Benjamins hun mannetje tijdens het Paastoernooi. Met vier teams, de Beren, de Apen, de Tijgers en de Leeuwen, waren alle ingrediënten aanwezig voor een spetterende dag vol rugbyplezier.

Ondanks enkele late afmeldingen die het team dwongen spelers over en weer uit te lenen, lieten de jonge spelers van ’t Gooi zien wat teamgeest echt betekent. Van de eerste tot de laatste wedstrijd werkten ze keihard samen, ondersteund door aanmoedigingen van ouders en supporters langs de zijlijn.

De Beren, met hun krachtige aanvallen, de Apen, met hun behendige spel, de Tijgers, met hun felle verdediging, en de Leeuwen, met hun moedige aanvalsdrang, vertoonden allemaal uitstekend rugby. Het was een lust voor het oog om te zien hoe deze jonge talenten zich staande hielden in de uitdagende omstandigheden.

Terwijl de modder onder hun voeten gleed en ze van links naar rechts gleden, bleven de spelers van ’t Gooi lachen en genieten van elke minuut op het veld. De modder mocht dan wel overal zijn, maar het plezier en de teamgeest waren nog prominenter aanwezig.

Na afloop van de laatste wedstrijd verzamelden alle teams zich bij de prijsuitreiking, waarbij de Benjamins van ’t Gooi straalden van geluk. Met trotse gezichten en vuile truitjes stonden ze zij aan zij, wetende dat ze samen iets bijzonders hadden bereikt. De vreugde was tastbaar, en de sfeer gevuld met opwinding en trots.

Het Paastoernooi bij Rugbyclub Haarlem mag dan wel voorbij zijn, maar de herinneringen aan deze modderige, maar oh zo fantastische dag zullen voor altijd voortleven in de harten van de Benjamins van Rugbyclub ’t Gooi.

Mini’s | Paastoernooi Hilversum 2024

Het was een druk Paasweekend voor de Mini’s. Op zaterdag werd er gespeeld op het toernooi in Haarlem en op zondag mochten we naar het internationale jeugdtoernooi in Hilversum.  En de Mini’s hadden er zin in, want er waren nieuwe tegenstanders om zich mee te meten. Wedstrijdjes tegen de Bulldogs en de Pink Panthers hadden ze dit seizoen wel genoeg gespeeld (‘saai, die winnen we toch altijd’).

Op zaterdag kwam er een frisse lentebui naar beneden in Haarlem, maar de koppies bleven allemaal omhoog. Er werden 6 korte wedstrijdjes gespeeld met als resultaat 2x winst, 2x gelijk en 2x verlies. Uiteindelijk leverde dat een 7e plek op in de eindrangschikking (15 deelnemende teams) en dat is prima wanneer je bedenkt dat het team voornamelijk uit eerstejaars bestond en we geen wissels mee hadden.

Op zondag was het gelukt een plekje te krijgen in Hilversum. Dat valt niet mee, want alle clubs willen hier graag naar toe en er waren maar 8 Mini-plekken beschikbaar. De eerste wedstrijd mochten we aantreden tegen Groningen en onze Mini’s gingen er vol in. Na een paar minuten viel de eerste try en uiteindelijk was de eindstand 25-0. Dat geeft zelfvertrouwen! In de tweede poulewedstrijd werd keihard gewerkt, maar helaas bleek de selectie van Haagsche te sterk (0-10). Daarna was het tijd voor het hoogepunt: spelen tegen North Walsham RFC uit Engeland. Naar die wedstrijd werd met spanning uitgekeken. Zouden we overeind blijven tegen het Engelse geweld? Die Mini’s uit Engeland zagen er best groot en sterk uit.. Na het startsignaal werd er voorzichtig afgetast, maar al snel werd duidelijk dat we onze rucks prima hielden en dat we over de gainline kwamen. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd waarbij uiteindelijk twee foutjes aan onze kant werden afgestraft en we met 2 try’s tegen ons verlies moesten nemen. ‘You lads were pretty good for a dutch side’ werd ons na afloop meegedeeld uit Engelse hoek. Goed gedaan Mini’s!

Na de poule werd nog een afsluitende finale wedstrijd gespeeld en dat werd de lokale derby tegen Hilversum. Na een broodje knakworst wisten de Gooise Mini’s daar wel raad mee: ‘Die gaan we winnen! Even laten zien wie hier de beste is!’. Zo gezegd, zo gedaan. Hilversum had op eigen bodem weinig in te brengen tegen een strak georganiseerd Gooi team dat de bal goed levend hield en na 20 minuten stond er een eindstand van 30-10 op de borden. Nog een laatste yell, ‘who are we? Lions! We are? Gooi! en met een goed gevoel ging iedereen weer naar huis.

Junioren Trip Gent 2024

Junioren Trip Gent 2024

Afgelopen weekend werd het 33ste Ghent Easter Rugby Tournament gehouden. Rugby Club ’t Gooi was erbij met de junioren. Vrijdagochtend begon de Junioren Trip naar Gent in Amsterdam Sloterdijk waar de boys opstapten in de Flixbus naar onze zuiderburen. Eenmaal aangekomen in Gent wachtte er een korte wandeling van het busstation door het historische centrum naar het hostel De Draecke. Deze uitvalsbasis midden in de stad was een uitstekende keuze voor de komende dagen, voldoende vertier op loopafstand.

Na een korte break volgde de eerste activiteit in stadspark de Groenevallei. Een low impact fun training op deze goede vrijdag. Geef de jongens een ovale bal en je hebt er geen kind meer aan. Eenmaal terug mochten de jongens hun kamers in, bedden opmaken en even ontspannen tot het diner deze avond in het hostel. Daarna ging de groep nog even op stadsexcursie door de oude straatjes en grachten van deze prachtige stad.

Zaterdagmorgen zaten de eersten al om 7.30 aan het ontbijt om genoeg koolhydraten binnen te werken voor een lange dag  van rugby. Waar het vrijdagmiddag en avond prachtig zonnig weer was was de start op zaterdag ronduit kil en nat. Om 9 uur stonden er 21 rugbyers van ’t Gooi op de kunstgrasvelden van de Gentse Rugby Club en aanverwante sportclubs. De jongens troffen het in hun poule. Een mooie line up van wedstrijden tegen Gent, een team uit Wales en één uit Engeland.

Een mooie kans om te ervaren hoe het is om tegen teams uit andere landen te spelen. Het werd een feestje op en naast het veld. Winst op Gent, twee sterke partijen tegen de teams uit het Verenigd Koninkrijk en daarna nog een partij tegen Diok. Met 4 wedstrijden en bijna 2 uur rugbyen was het beste er vanaf en werd het toernooi op een rugby waardige manier afgesloten. Bedankjes aan de begeleiding, de refs en natuurlijk een souvenier vanuit Gent voor in het clubhuis.

Na een gezellig avondprogramma stond de zondag in het teken van een gezamenlijke activiteit mogelijk gemaakt door onze Club van 100. Een kajaktocht door de wateren van Gent kon vanwege Pasen helaas niet doorgaan maar gelukkig kon de groep terecht in het warme water van Lago zwembad en waterpark. Dit was een prima afsluiting van een memorabel rugby weekend waar de jongens elkaar beter hebben leren kennen, vriendschappen zijn gemaakt en versterkt. De normen en waarden van onze mooie sport kwamen op vele momenten terug tijdens deze trip en dat was prachtig om te zien.

Bij deze dan ook een enorm dankjewel aan degenen die deze Trip mogelijk hebben gemaakt: de organisatoren, de begeleiding en de Club van 100. Dank allemaal!

Get ready to rock the mic at Karaoke Night!!

Pick your karaoke song solo or with your team, dress up as your favorite band or singer, and you could win a free night of drinks!

Start practicing your vocals and planning your outfit now! It’s going to be a night of music, fun, and maybe even a little friendly competition!

France vs Ireland LIVE at The Poort

A.s vrijdag gaat de Six Nations van start.
De eerste wedstrijd is meteen een klapper, Frankrijk vs Ierland, aanvang 21:00 uur!!
De Poort is open vanaf 20:00 uur en neem je vrienden vooral mee!

Summerball 2024

Het Summerball staat weer gepland en daarvoor ben je van harte uitgenodigd.
Dineren, entertainment, dansen en natuurlijk ‘most wanted’ veiling items!

Reserveren kan individueel of per tafel van 10 personen.
Vermeld hierbij de namen van uw gezelschap.

RESERVEREN