Rugbydagen op RC ‘t Gooi

Rugbydagen op RC ‘t Gooi

Deze meivakantie: Rugbykamp op RC ’t Gooi

Na de leuke clinicdagen in februari, gaan we nu een stapje verder. Een rugbykamp op RC ;’t Gooi. Met dit rugbykamp ga je nog net weer wat meer leren, doordat in drie dagen verschillende thema’s worden opgebouwd. Daarnaast is er ruimte voor extra leuke activiteiten en meer afwisseling, afgesloten met een spectaculaire Rugbyshow. Kortom: een onvergetelijk rugbykamp!
Data: 4 t/m 6 mei 2022
Locatie: RC ’t Gooi
Leeftijden: 6-17 jaar
Clinics van internationals en andere topspelers

Inschrijven via www.rugbyspirit.nl
Training van topspelers
Dit speciale rugbykamp staat o.l.v. internationals, NTC-spelers en ereklasse spelers om het beste uit jou te halen. Zij gaan veel individuele tips geven en je op een andere manier trainen dan je gewend bent. Doordat de rugbythema´s iedere dag opbouwen, merk je dat je echt beter zal worden. Dat maakt het rugbykamp van Rugby Spirit uitdagend en leerzaam.

Echt beter worden en plezier maken
Plezier in rugby staat voorop. Plezier zit in echt beter worden en jezelf ontwikkelen, maar ook ontspannen in de pauzes, leuke teamspirit activiteiten en uitdagende spellen. Op vrijdag sluiten we af met een spectaculaire Rugbyshow voor de ouders, waarin we al onze rugbyskills laten zien.

Hoe ziet de dag er uit?
We beginnen om 9.30 uur en de dag eindigt om 16.30 uur. Je kan vanaf 9 uur worden gebracht en tot 17 uur worden opgehaald. Een rugbykamp gaat net een stapje verder dan de clinicdagen. Zo is het net wat leerzamer, leuker en uitdagender. Alle oefeningen duren 15 minuten en we hebben tijdens de dag diverse pauzes, waarin je even kan bijkomen en we leuke spellen doen. Het wordt een onvergetelijke ervaring.


Leeftijd, niveau en indeling
De rugbyclinics zijn voor kinderen van 6 t/m 10 en 11 t/m 17 jaar oud. Je wordt ingedeeld op leeftijd, niveau en voorkeur. De groepen zijn ongeveer 10 kinderen groot, waardoor je veel individuele aandacht zal krijgen. Voor de kinderen van 6-10 jaar zijn er ook andere activiteiten, naast het rugbyen. Voor de oudere kinderen is het echt een performance clinic.

Inschrijven en meer informatie:
Bekijk de website www.rugbyspirit.nl en volg de voorbereidingen via Instagram en Facebook

Super Saturday

Ondanks een moeilijke start van de 2e fase van de Ereklasse, is het Eerste nog volop in de race om de finale te bereiken die eind mei zal worden gespeeld. Ook het Tweede draait nog altijd in de top van de Eerste Klasse mee. Op zaterdag 23 april spelen het Eerste en Tweede tegen de Haagsche Rugby Club in het kader van de Ereklasse en Eerste Klasse competitie. Een mooie dag om onze Lions te komen supporten, twee keer 80 minuten top-rugby! Save the Date! Houdt voor verdere details het Scrum News, de app-groepen en de website in de gaten.

Kom je kijken?

Zaterdag 19 maart is het van 10:00 tot 12:00 uur ’s ochtends erg gezellig op Rugbyclub ’t Gooi! Er is niet alleen een rugbytraining, maar ook een kledingsale van het Rugby Magazijn, een springkussen en overheerlijke hamburgers!

Cubs vs HRC

Cubs vs HRC

Bij aankomst op de club, was het weer ouderwets gezellig,  om zoveel jeugd op en rond het rugbyveld te zien. De Turven, Benjamins, Cubs, Junioren en Colts speelden allemaal thuis en, ondanks het stevige windje, lieten ook de toeschouwers zich niet ontmoedigen en stonden in grote getalen langs de lijnen

Het beloofde dus een mooie zaterdag te worden! Maar of je nu uit of thuis tegen HRC speelt; het is altijd een lastige pot. De Cubs begonnen goed, met mooie acties en al snel een openingstry, maar de druk van HRC bleef gedurende de hele wedstrijd hoog, waardoor uiteindelijk de winst naar HRC ging.

Maar de teamspirit is er en de acties worden mooier en mooier, dus Zaterdag 26 maart gaan de Cubs in het hol van de leeuw voor de revanche! Voordat het zover is moeten ze eerst aankomende zaterdag wederom thuis nog tegen de Wassenaar Warriors. Zij staan samen met het ’t Gooi in de middenmoot, dus ze kunnen wel wat aanmoediging gebruiken! 

Zien we jullie dan ook weer op het veld?

BIG BALL

BIG BALL

Terwijl we van mini naar complete lockdown gaan, hier weer eens een leuk en vrolijk verhaal. Misschien van vakantie naar geen vakantie: Rugby is iets wat ons blij maakt, bezig houd, gezond en sportief houd en altijd weer een verrassing heeft!

We kregen een filmpje toegestuurd met allemaal rugby funnies en daar zat ook een bal tussen, een hele grote bal. Zo’n bal biedt een trainer meer dan alleen een grappig filmpje, maar oefeningen en uitdagingen. We hebben dus meteen de handen op elkaar gekregen en zo’n speciale bal kunnen ophalen bij Cees van rugbymagazijn.nl in Bussum.

De bal ligt in de groene container en is super leuk om oefeningen mee te doen voor Turven tot aan Colts. Hoe ga ik nou rugby spelen met zo’n onhandig ding? 🙂

Nou trainers, weet creatief en heb er een super leuke kerstvakantie mee. Namens de club heel veel plezier allemaal.

Sinterklaas bij RC ’t Gooi

Sinterklaas bij RC ’t Gooi

Afgelopen zaterdag waren de trainingen helaas afgelast

Maar op speciaal verzoek was er toch een bezoekje van de Sint ingepast

Samen met zijn pieten kwam hij op bezoek

Met een heleboel rugbykennis in zijn grote boek 

De pieten kwamen de kinderen ophalen op het veld

en daarna werden ze binnen aan de Sint voorgesteld

Die zat warm en knus op een stoel in de Poort 

Met zijn Pieten aan zijn zijde, precies zoals het hoort

De Sint bleek alles van onze jongste jeugd te weten

Dat ze heel hard trainen en de rugbyregels nooit vergeten

hij wist ook dat de guppen met touw trekken altijd van hun ouders winnen

En dat de turven met een chinese muur aan hun wedstrijden beginnen

De Sint vond het wel vreemd dat de Benjamins ook aan voetbal doen 

maar gelukkig worden ze toch het liefst rugbykampioen 

De kinderen hebben sinterklaasliedjes gezongen voor de Sint

en er was warme chocolamelk en wat lekkers voor elk kind

Ook aan de trainers en de coaches was gedacht

voor hen hadden de Pieten een chocoladeletter meegebracht 

Dank u Sinterklaas en zwarte Pieten

Dat we op de club toch even van u konden genieten

Grote Clubactie groot succes!

Grote Clubactie groot succes!

De afgelopen weken hebben de Turven, Benjamins en Mini’s heel veel loten weten te verkopen van de Grote Club Actie. Daarmee heeft de jongste jeugd EUR 4380,- binnengehaald!!! Een supermooie prestatie.

Natuurlijk hebben we onze topverkopers in het zonnetje gezet. Van elk team heeft de top 3 een mooie rugby prijs in ontvangst kunnen nemen. Bij de Turven waren dit Max, Chris en Nelson & Siggy. Bij de Benjamins waren dit Freek, Stan en Kick en bij de Mini’s Lode, Maurits en Pepijn. De topverkoper van de club was Jurriaan. Zo mooi om te zien dat ze allemaal vol enthousiasme aan de slag zijn gegaan.

De prijs voor het team dat de meeste lootjes heeft verkocht is gewonnen door de Benjamins, zij hebben samen meer dan 950 loten weten te verkopen!! De Benjamins hebben een mooie voetbal ontvangen, zodat ze naast rugby ook een keer een balletje kunnen trappen met elkaar.