Jong Oranje treedt aan op Europe Championship U18

Jong Oranje treedt aan op Europe Championship U18

Het was lang onduidelijk of er een EK U18 zou plaatsvinden in 2021, maar het heeft dan toch zo mogen zijn!

Van 1-10 oktober 2021 treedt Jong Oranje aan in Kaliningrad – Rusland. Dit toernooi brengt acht landen samen op één locatie, die strijden om de titel van Europees Kampioen. De deelnemende landen zijn Nederland, Rusland, Portugal, Tsjechië, Roemenië, Spanje, Georgië en België.

RC ‘t Gooi is bijzonder goed vertegenwoordigd dit jaar en daar zijn we trots op. 

Trainer Marc Mistou en spelers Lars Maaswinkel (4/5), Timo Adriaanse (6/7), Mike Hanssen (6/7), Vikas Meijer (10), Niels Govaerts (13) Ruben de Schipper (15) en oud-Gooiers Daniel Leers en Teun Oostenrijk lopen zich warm voor de eerste wedstrijd tegen Portugal op zondag 3 oktober om 14.00 uur.

En dat willen wij uiteraard niet missen.

De wedstrijd zal te zien zijn op het grote scherm op de club!

Iedereen is van harte uitgenodigd om onze jongens aan te moedigen.

EK-U18

Nederland – Portugal

zondag 3 oktober 

KO 14.00 uur

venue RC tGooi 

We wensen onze jongens veel succes!

Rugby Landelijke Veteranendag / Veteranen toernooi


Zaterdag 30 oktober

Dit seizoen zijn er in overleg met Rugby Nederland vier dagen opgenomen in de seizoensplanning
waarop er een veteranen toernooi georganiseerd wordt in een weekend wanneer er geen competitie
zal zijn. De eerste Landelijke Veteranendag is op 30 oktober bij Rugbyclub ‘t Gooi. Het event is voor
alle rugby-veteranen. Alleen, met een paar man of een heel team… je bent welkom. Op de dag zelf
zullen alle Vets die willen spelen maar nog niet bij een team zijn aangesloten, over de teams verdeelt
worden. Je kun natuurlijk ook komen om te kijken en deel te nemen aan de gezelligheid. Afhankelijk
van het aantal teams zal de spelvorm (10 of 15 a-side), de duur van iedere wedstrijd en het
wedstrijdschema bepaald worden.

Kosten: 7,50 per speler inclusief lunch en diner.
LET OP: PIN ONLY
(geen cash betalingen mogelijk dus)


Programma
12.00 Verzamelen en lunch
13.30 Aanvang wedstrijden
17.00 Einde wedstrijden
17.30 Prijsuitreiking en diner
18-23uur 3e helft, liederen en ander rugbycultuur vermaak


Contactgegevens
Marc Hamel
Marchamel33@gmail.com
06 29051585
www.veteranenrugby.nl
Facebook: Veteranenrugby Nederland (Evenementen)

Eindelijk!

Eindelijk!
 • Eindelijk lijkt het normale rugbyleven weer uit zijn Coronaslaap te ontwaken.
 • Eindelijk kunnen we weer uitkijken naar mooie wedstrijden en gezellige samenkomsten op de club.
 • Eindelijk zal een nieuw volwaardig seizoen weer van start kunnen gaan.
 • Eindelijk zullen we elkaar weer persoonlijk kunnen ontmoeten.
 • Eindelijk zullen  we ook weer nieuwe leden kunnen verwelkomen

En bijna elk nieuw lid brengt ook een eigen achterban mee in de vorm van ouders, vrouw, broers, zusters, neven, nichten, vrienden, vriendinnen etc.

Het spreekt voor zich dat deze achterban van harte welkom is en dat de club ernaar streeft om deze entourage van de spelers zich ook thuis te laten voelen binnen de familieclub die ’t Gooi is.

Veel van deze familie en vrienden raken gaandeweg steeds meer betrokken bij de club en melden zich als vrijwilliger om de club draaiende te houden en de verdere groei mogelijk te maken.

Kortom we rekenen erop dat bij de aanwas van nieuwe spelers ook het aantal mensen die RC ’t Gooi een warm hart toedraagt ook groeit.

De Club van 100 is een informele club van mensen die betrokken zijn bij RC ’t Gooi en die door een jaarlijkse bijdrage van tenminste Euro 50,-  de leuke extra’s mogelijk willen maken die zo belangrijk zijn voor onze club maar die niet uit de normale exploitatie van RC ’t Gooi kunnen worden gefinancierd. Met het oog op de continuïteit gaan wij ervanuit dat nieuwe leden de intentie hebben om ten minste 5 jaar lid van onze club te blijven.

Hoe werkt de Club van 100?

Jaarlijks wordt uit een wensenlijstje van het bestuur en/of van de Club-100 zelf een keuze gemaakt. Tijdens de jaarvergadering  van de Club van 100 wordt uit deze lijst door de leden een keuze gemaakt. Dankzij de bijdragen van de Club-100 hebben we inmiddels veel verzoeken kunnen honoreren.

Enkele voorbeelden:

 • de verbouwing van de kleedkamers
 • de herinrichting van het clubhuis
 • de totstandkoming van de Grader Lounge 
 • nieuwe shirts voor het 2e team
 • bijdragen aan de lustrumvieringen en de lustrum website

En Speciaal voor de jeugd:

 • sponsoring van kleding 
 • sponsoring van trips en toernooien
 • ondersteuning van Gooi-spelers in de Nationale teams U18 en U20
 • de terrasoverkapping
 • jacks voor trainers en coaches van onze jeugd

Wat krijg je als lid van de Club van 100?

Allereerst natuurlijk je naam in de Gooi-Ovaal; een koperen naambordje op de legendarische tafel in het clubhuis. En als lid van deze Gooi-familie kun je meepraten en meebeslissen over het beleid en de financiën.

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je de Rugby Club ’t Gooi  ondersteunt en het een nog mooiere club maakt.

Als je lid wilt worden van de Club van 100 kun je je aanmelden via << deze link >>.            

Ook kun je je aanmelden door een berichtje te sturen naar clubvan100@rugbyclub-gooi.nl dan sturen wij je een inschrijvingsformulier of de link door.

CJC Rugby Olympics – First edition

CJC Rugby Olympics – First edition

En dan, eindelijk!! is er zo’n dag!!

Zo’n dag waarop alles bijna als vanouds lijkt. 
Zo’n dag waarop alles klopt.

De eerste editie van wat nu al een traditie genoemd mag gaan worden: de CJC – Rugby Olympics. Op een zonovergoten veld traden de Cubs, Junioren en Colts zaterdag 29 mei om 12 uur aan om tegen elkaar ten strijde te trekken.

Er waren 6 teams van ieder 10 personen, een mix van Cubs, Junioren en Colts. Iedereen kwam 2x op een individueel nummer voor zijn of haar team uit. Kicken, Passen, Sprint, Scrum, Tackle, alle Rugby elementen werden gecoverd en met/tegen elkaar uitgevoerd.

De uitslagen van de CJC Rugby Olympics 2021 mogen er zijn.

King of Sprint 40 meter – Bob de Graef 
King of Sprint 100 meter – Jules Swier 
Longest pass Legend – Daniel Leers & Oscar Wilbrink – 25 meter
Target passing Legend – Jens Meijer 
Drop Goal Dude – Tom Boggeman – 40 meter
Kicking Mule – Vikas Meijer – 56 meter
Kick in the box – Renzo Tebberman 5/5
Scrum & Tackle Troopers – Lois Bernardt, Oscar Wilbrink & Ced Vrind
Scrum Masters – Max van Hilst & team – 8.95sec

Na het tellen van alle punten, bleek team Zuid Afrika en Nederland op een gedeelde eerste plaats te staan. Deze tigh werd met een potje touwtrekken beslecht. Nederland bleek te sterk voor Zuid Afrika.  En de winst voor Nederland werd doorgezet die middag!

Na de Rugby Olympics werd er in het zonnetje, op het gras, onder het genot van een echte Gooise Hamburger genoten van de Interland Belgie-Nederland. Wat een prachtige pot, wat een geweldig resultaat en wat heerlijk om dit met elkaar te kunnen beleven.

Wij zien nu al uit naar editie 2 in 2022!
CJC staf

Cubs 2020 2021

Cubs 2020 2021

Mij bekruipt het gevoel dat we richting het einde van een heel gek en rommelig seizoen gaan. Geen competitie en vriendschappelijke wedstrijden kunnen spelen is natuurlijk een flinke domper. Ook voor het tweede jaar op rij geen kamp voor de teamleden. Het is begrijpelijk dat voor veel jongens qua sport en school geen gemakkelijk jaar is geweest.

We kunnen met z’n allen alleen maar hopen dat 2021/2022, een seizoen wordt met een geweldige competitie, leuke activiteiten en niet te vergeten een geweldig kamp.

Toch hebben we ondanks alle tegenslagen en hier en daar wat motivatie probleempjes een geweldig mooi positief seizoen gehad. Met behulp van alle CJC teams is er gezorgd dat er leuke programma’s werden opgesteld waarbij een competitief gevoel werd gecreëerd.

Gelukkig kunnen we dit jaar ietwat langer doortrainen dan gebruikelijk en hopen we in de maand juni toch nog iets te organiseren. Uiteraard allemaal afhankelijk van de ontwikkelingen rondom de Covid-19 maatregelen en de beslissingen die genomen worden vanuit de Club.

De wil vanuit andere Rugby teams voor het spelen van vriendschappelijke wedstrijden is zeer hoog. Laten we hopen dat we in de maand juni nog iets kunnen organiseren om zo het seizoen een mooie afsluiting te geven.

Dat Rugby een mooie sport is kunnen we met z’n allen beamen. Het is dan ook leuk om te zien dat het Cubs team in het afgelopen seizoen flink is gegroeid. We verwelkomen dan ook alle nieuwe teamleden bij Rugby Club ’t Gooi.

We hopen met z’n allen binnenkort, zonder mondkapje en regeltjes en in aanwezigheid van de ouders flink wat hamburgers weg te kauwen !!!

Club van het Jaar

Club van het Jaar

Bij Rugby Club ’t Gooi zijn we als een grote familie. Jong een oud, groot en klein, internationaal, jongens en meisjes, eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken en daarmee staat inclusiviteit hoog in ons vaandel. Omdat de club al sinds 1933 bestaat hebben we een grote verbondenheid met de omgeving en met alle leeftijden.

Sinds een aantal jaren zijn we als club aan het groeien en richten ons zowel op breedtesport als topsport. Bij de jeugd betekent dat dat we kinderen allemaal de kans geven zich te ontwikkelen op hun eigen niveau. Tot in de puberteit spelen kinderen met verschillende talenten met elkaar en leren zo samenspelen en wat er op elke positie van je verwacht wordt en wat je kan bieden. Omdat er dit jaar geen competitie is hebben de oudere jeugdspelers en de spelers uit het eerste team geïnvesteerd in de begeleiding van de jongere jeugd. Hierdoor zijn de banden versterkt en hebben de jonge spelers echte idolen gekregen. Daarnaast zijn er bijzondere trainingen georganiseerd om de wedstrijden te vervangen. Honkbal en voetbal met een rugbybal, bootcamps in de natuur en toernooitjes onderling.

De verbondenheid op het veld zien we ook terug bij onze vrijwilligers. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel inzet er getoond wordt, zelfs nu we door Corona elkaar zo beperkt kunnen zien. Er is een prachtige tent gebouwd naast het clubhuis om de spelers en bezoekers een droge buitenplek te bieden. Er is een geweldige wervingscampagne opgezet om kinderen uit de regio te enthousiasmeren rugby. Het imago van rugby als stoere mannensport die gevaarlijk is proberen we te veranderen en te tonen dat rugby door iedereen gespeeld kan worden. Er zijn samenwerkingsverbanden ontstaan met de lokale middenstand om elkaar te kunnen ondersteunen in bekendheid, plezier en financieel. Er is gewerkt aan onze communicatieplatforms, zodat ze met de tijd meegaan en zoveel mogelijk mensen kunnen meegenieten van onze mooie club.

Onze sponsoren en Magic Friends hebben een geweldige bijdrage geleverd om onze club ook financieel gezond te houden. Er zijn Magic Ball Bingo avonden georganiseerd, die zo’n succes zijn dat ze een blijvend karakter krijgen.
De Club van 100 helpt ons dit jaar weer met financiële ondersteuning voor jeugdopleidingen, livestreambenodigdheden (zo belangrijk, nu er geen toeschouwers kunnen zijn) en voor interieur en exterieure toevoegingen aan het clubhuis. En dan hebben we natuurlijk nog onze jonge leden die met de Grote Club Actie een flinke bijdrage hebben geleverd. Er zijn Clinics en kampen georganiseerd op onze velden, voor voetbalteams en bij scholen uit de regio om kinderen te enthousiasmeren.

In samenwerking met de gemeente wordt er gezocht naar verbeteringen voor parkeren, harmonisatie met de andere sportverenigingen in de regio en in het kader van het sportakkoord.

Alles bij elkaar is Rugby Club ’t Gooi een club waar met een warm hart met elkaar plezier gemaakt wordt.

“We are Gooi!!”