Givaudan

Get ready to rock the mic at Karaoke Night!!

Pick your karaoke song solo or with your team, dress up as your favorite band or singer, and you could win a free night of drinks!

Start practicing your vocals and planning your outfit now! It’s going to be a night of music, fun, and maybe even a little friendly competition!

France vs Ireland LIVE at The Poort

A.s vrijdag gaat de Six Nations van start.
De eerste wedstrijd is meteen een klapper, Frankrijk vs Ierland, aanvang 21:00 uur!!
De Poort is open vanaf 20:00 uur en neem je vrienden vooral mee!

Summerball 2024

Het Summerball staat weer gepland en daarvoor ben je van harte uitgenodigd.
Dineren, entertainment, dansen en natuurlijk ‘most wanted’ veiling items!

Reserveren kan individueel of per tafel van 10 personen.
Vermeld hierbij de namen van uw gezelschap.

RESERVEREN

Nieuwjaarsreceptie

Het bestuur nodigt alle leden, jeugd en senioren, oud leden, familie en achterban uit voor de traditionele Nieuwjaarsreceptie op 1 Januari 2024. De Poort is open vanaf 1300 uur en om 1430 uur speelt Jong tegen Oud de legendarische klassieker. Iedereen die wel of geen zin heeft om kerst en oud jaar van zich af te schudden, en meteen alle goede voornemens de das om te doen, is welkom voor een hapje en een drankje.

Heb je nog oliebollen en/of appelflappen over…,neem ze dan mee!

Update situatie velden

Het zal niemand zijn ontgaan: We hebben een abnormaal natte herfst en daarmee een zeer slechte beschikbaarheid van onze velden. Sinds begin oktober is er niet 1 week geweest waarin wij geen afgelastingen en verplaatsingen van trainingen en wedstrijden hebben gekend. Graag nemen we jullie mee in de overwegingen bij onze besluiten, alsook onze acties om tot oplossingen te komen.

Keuring velden

Wij mogen als club zelf onze velden keuren en zijn daarvoor niet afhankelijk van de gemeente. Dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Onze keurmeesters steken hier veel tijd in. Hierbij wordt nadrukkelijk rekening gehouden met het feit dat gras niet herstelt in koude periodes: kaalslag nu betekent geen herstel tot (op zijn minst) de voorjaarsvakantie terwijl in die periode nog een groot aantal wedstrijden op het programma staat.

Reglement Rugby Nederland

Het competitie-reglement van Rugby Nederland schrijft voor in welke volgorde van belangrijkheid wedstrijden moeten worden gespeeld. Wedstrijden in de Ere- en Future Klasse staan hierbij bovenaan. Dat betekent dat, in geval van beperkte veldbeschikbaarheid, de wedstrijden van het 1e en 2e voorrang moeten krijgen boven de jeugd. Afwijking van deze regel levert reglementaire nederlagen en boetes op. Hierdoor zijn de mogelijkheden om de last evenredig te spreiden beperkt.

Korte termijn oplossing

Wij zijn permanent in overleg met onze ‘buren’ NVC en HCN om te bekijken hoe we kunnen komen tot een zo optimaal mogelijke veldbezetting op het sportpark. Wedstrijden spelen op die velden is geen optie maar trainen wel. Ook buiten het sportpark zoeken we naar alternatieve locaties voor trainingen. We zijn in overleg met andere clubs in de regio en met Rugby Nederland over alternatieve locaties voor de jeugd om onze “thuiswedstrijden’ te spelen. Uiteraard heeft dit alles niet onze voorkeur.

Onze keurmeesters overleggen met grote regelmaat met de door de gemeente aangestelde onderhoudspartij. Wij hebben twijfels over het onderhoudsplan en de wijze waarop dit plan wordt uitgevoerd. Hierover wordt ook door het bestuur met de gemeente gesproken.

Structurele oplossing

Uiteindelijk is er maar 1 echt structurele oplossing: meer veldcapaciteit. Dit kan in de vorm van een extra veld en/of een kunstgrasveld. Volgens de normering van Rugby Nederland, die door de gemeente wordt gevolgd, zouden wij op basis van het aantal teams de beschikking moeten hebben over 3 velden waarvan 1 kunstgras. Dit is natuurlijk niet van vandaag op morgen geregeld. Wij doen er alles aan om bij de gemeente deze behoefte onder de aandacht te brengen en te overleggen hoe we een structurele oplossing kunnen realiseren.

We vragen jullie begrip en geduld en hopen dat we snel weer voluit kunnen trainen en wedstrijden spelen, mogelijk in -tijdelijk- aangepaste vorm.

Bestuur, Jeugdcommissie, Veld-beheer

Namens het bestuur een belangrijke oproep

Namens het bestuur een belangrijke oproep

Vandaag ontvingen wij informatie over een nieuw social mediakanaal dat als doelstelling heeft om onwelvallige beslissingen van Nederlandse rugby-referees uit te vergroten en belachelijk te maken. Het bestuur is van mening dat dit op geen enkele manier te verenigen is met de rugbynormen en -waarden die we allemaal zo graag uitdragen en die onze sport uniek maakt.

De afgelopen jaren is door Rugby Nederland veel tijd en aandacht besteed aan het opleiden en verbeteren van de kwaliteit van de arbitrage op de Nederlandse rugbyvelden. Hierdoor zijn er steeds meer scheidsrechters die in staat zijn hoog niveau wedstrijden in goede banen te leiden. Iedereen die wel eens op het veld heeft gestaan, met of zonder fluit, weet hoe moeilijk dat is. Deze mensen steken onnoemelijk veel (van hun vrije) tijd in hun ontwikkeling naast de tijd die ze besteden op zaterdagen en zondagen om ons spelplezier. Wij vinden het dan ook volstrekt ongepast dat er lieden zijn die op deze wijze menen de Nederlandse scheidsrechters te moeten bejegenen.

Uiteraard worden er fouten gemaakt, door spelers, door coaches en ook door scheidsrechters. Perfecte arbitrage is een illusie. Zij, die het WK hebben gevolgd, weten hoe makkelijk, zelfs op dat niveau, beslissingen worden genomen die achteraf wellicht niet de juiste bleken te zijn. In rugby reageren we daar anders op dan bij voetbal, ‘we take it on the chin’ zoals de Engelsen zeggen en gaan over tot de orde van de dag. Het geeft dan ook geen pas om achteraf door middel van (niet altijd even volledige) beelden nog even te proberen je gelijk te halen ten koste van iemand die zich daar op geen enkele manier meer tegen kan verweren. Laten we niet vervallen in zogenaamde ‘justice by social media’.

Wij roepen dan ook iedereen op om het betreffende social mediakanaal (“makedutchsrefsgreatagain”) niet te volgen (of te ontvolgen) en niet te voorzien van beeldmateriaal. Daarnaast spreekt het bestuur zijn onvoorwaardelijke steun aan de referees uit. Er is wat ons betreft geen plek voor dit soort initiatieven in het rugby en zeker niet bij Rugby Club ’t Gooi.

Voorzitter Erik Bosman
Joakim Grader Bestuurslid Prestatiesport

RC ’t Gooi ontvangt Zuid-Afrikaanse Jeugdteams!

Op 4 december jl. heeft Rugby Club ’t Gooi met opwinding en gastvrijheid drie Zuid- Afrikaanse jeugdteams verwelkomd, in de leeftijden U14, U16 en U19. De teams, samengesteld uit geselecteerde talenten van Rugby Clubs in verschillende regio’s van Zuid-Afrika, namen deel aan wedstrijden tegen onze Junioren, Colts en Future teams.

Terwijl Zuid-Afrika zich in de zomer bevindt en het rugbyseizoen daar ten einde loopt, maken de jeugdteams een prachtige zomertrip door Nederland. Naast RC ’t Gooi doem ze ook Eemland, Diok en Wassenaar aan. De Zuid-Afrikaanse delegatie, afkomstig uit het zonnige land met een temperatuur van 35 graden, werd hartelijk ontvangen in het koude en natte Gooi, waar een warm welkom wachtte van onze spelers.

Een indrukwekkend Sevens toernooi werd gehouden op de velden in Naarden waarin alle leeftijdscategorieën tweemaal tegen elkaar streden. De Zuid-Afrikaanse teams, gekenmerkt door hun goed geoliede en sterke spel, zorgden voor een sfeer van gezonde spanning en enthousiasme. Het toernooi bleek een prachtige uitwisseling van sportieve krachten, waarbij RC ’t Gooi en Zuid-Afrikaanse teams elkaar in evenwicht hielden. Na afloop werden alle spelers getrakteerd op de befaamde Gooi-burger, en de ‘Man of the Match-awards’ werden uitgereikt door de Zuid-Afrikaanse coaches, die de kwaliteit van onze spelers prezen.

Deze ontmoeting heeft niet alleen geleid tot heerlijke wedstrijden maar ook tot een ontspannen sfeer en enthousiast publiek, wat de ware geest van rugby weerspiegelt. RC ’t Gooi waardeert deze internationale uitwisseling als een verrijkende ervaring voor onze jeugd en kijkt uit naar verdere groei en ontwikkeling van het rugby in de regio.

2023 Rugby Europe U20 Champions, the Netherlands

2023 Rugby Europe U20 Champions, the Netherlands

Afgelopen zondag is in Praag de finale van het European Championship U20 gespeeld.
Een zinderende wedstrijd tussen Nederland en Belgie. In de laatste 5 minuten werd de winnende try gemaakt! 
Een historische zege, waarmee Nederland U20 zich voor het eerst in de geschiedenis een plek heeft verschaft op het wereldtoneel en mag aantreden bij de World Trophy 2024!!

En het Gooi was er zeker bij, jongens die in een aantal gevallen als turf bij ons begonnen zijn!! En daar zijn wij maar wat trots op!!

Van harte gefeliciteerd, heeren!

Vlnr Mike Hansen, Jules Swiers, Max van Hilst, Olivier van Esch, Joey Buskens, Gareth, Vikas Meijer, Renzo Spakman, Lars Maaswinkel, Tom Boggeman en Berend de Graaf.