CJC Rugby Olympics – First edition

CJC Rugby Olympics – First edition

En dan, eindelijk!! is er zo’n dag!!

Zo’n dag waarop alles bijna als vanouds lijkt. 
Zo’n dag waarop alles klopt.

De eerste editie van wat nu al een traditie genoemd mag gaan worden: de CJC – Rugby Olympics. Op een zonovergoten veld traden de Cubs, Junioren en Colts zaterdag 29 mei om 12 uur aan om tegen elkaar ten strijde te trekken.

Er waren 6 teams van ieder 10 personen, een mix van Cubs, Junioren en Colts. Iedereen kwam 2x op een individueel nummer voor zijn of haar team uit. Kicken, Passen, Sprint, Scrum, Tackle, alle Rugby elementen werden gecoverd en met/tegen elkaar uitgevoerd.

De uitslagen van de CJC Rugby Olympics 2021 mogen er zijn.

King of Sprint 40 meter – Bob de Graef 
King of Sprint 100 meter – Jules Swier 
Longest pass Legend – Daniel Leers & Oscar Wilbrink – 25 meter
Target passing Legend – Jens Meijer 
Drop Goal Dude – Tom Boggeman – 40 meter
Kicking Mule – Vikas Meijer – 56 meter
Kick in the box – Renzo Tebberman 5/5
Scrum & Tackle Troopers – Lois Bernardt, Oscar Wilbrink & Ced Vrind
Scrum Masters – Max van Hilst & team – 8.95sec

Na het tellen van alle punten, bleek team Zuid Afrika en Nederland op een gedeelde eerste plaats te staan. Deze tigh werd met een potje touwtrekken beslecht. Nederland bleek te sterk voor Zuid Afrika.  En de winst voor Nederland werd doorgezet die middag!

Na de Rugby Olympics werd er in het zonnetje, op het gras, onder het genot van een echte Gooise Hamburger genoten van de Interland Belgie-Nederland. Wat een prachtige pot, wat een geweldig resultaat en wat heerlijk om dit met elkaar te kunnen beleven.

Wij zien nu al uit naar editie 2 in 2022!
CJC staf

Cubs 2020 2021

Cubs 2020 2021

Mij bekruipt het gevoel dat we richting het einde van een heel gek en rommelig seizoen gaan. Geen competitie en vriendschappelijke wedstrijden kunnen spelen is natuurlijk een flinke domper. Ook voor het tweede jaar op rij geen kamp voor de teamleden. Het is begrijpelijk dat voor veel jongens qua sport en school geen gemakkelijk jaar is geweest.

We kunnen met z’n allen alleen maar hopen dat 2021/2022, een seizoen wordt met een geweldige competitie, leuke activiteiten en niet te vergeten een geweldig kamp.

Toch hebben we ondanks alle tegenslagen en hier en daar wat motivatie probleempjes een geweldig mooi positief seizoen gehad. Met behulp van alle CJC teams is er gezorgd dat er leuke programma’s werden opgesteld waarbij een competitief gevoel werd gecreëerd.

Gelukkig kunnen we dit jaar ietwat langer doortrainen dan gebruikelijk en hopen we in de maand juni toch nog iets te organiseren. Uiteraard allemaal afhankelijk van de ontwikkelingen rondom de Covid-19 maatregelen en de beslissingen die genomen worden vanuit de Club.

De wil vanuit andere Rugby teams voor het spelen van vriendschappelijke wedstrijden is zeer hoog. Laten we hopen dat we in de maand juni nog iets kunnen organiseren om zo het seizoen een mooie afsluiting te geven.

Dat Rugby een mooie sport is kunnen we met z’n allen beamen. Het is dan ook leuk om te zien dat het Cubs team in het afgelopen seizoen flink is gegroeid. We verwelkomen dan ook alle nieuwe teamleden bij Rugby Club ’t Gooi.

We hopen met z’n allen binnenkort, zonder mondkapje en regeltjes en in aanwezigheid van de ouders flink wat hamburgers weg te kauwen !!!

Club van het Jaar

Club van het Jaar

Bij Rugby Club ’t Gooi zijn we als een grote familie. Jong een oud, groot en klein, internationaal, jongens en meisjes, eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken en daarmee staat inclusiviteit hoog in ons vaandel. Omdat de club al sinds 1933 bestaat hebben we een grote verbondenheid met de omgeving en met alle leeftijden.

Sinds een aantal jaren zijn we als club aan het groeien en richten ons zowel op breedtesport als topsport. Bij de jeugd betekent dat dat we kinderen allemaal de kans geven zich te ontwikkelen op hun eigen niveau. Tot in de puberteit spelen kinderen met verschillende talenten met elkaar en leren zo samenspelen en wat er op elke positie van je verwacht wordt en wat je kan bieden. Omdat er dit jaar geen competitie is hebben de oudere jeugdspelers en de spelers uit het eerste team geïnvesteerd in de begeleiding van de jongere jeugd. Hierdoor zijn de banden versterkt en hebben de jonge spelers echte idolen gekregen. Daarnaast zijn er bijzondere trainingen georganiseerd om de wedstrijden te vervangen. Honkbal en voetbal met een rugbybal, bootcamps in de natuur en toernooitjes onderling.

De verbondenheid op het veld zien we ook terug bij onze vrijwilligers. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel inzet er getoond wordt, zelfs nu we door Corona elkaar zo beperkt kunnen zien. Er is een prachtige tent gebouwd naast het clubhuis om de spelers en bezoekers een droge buitenplek te bieden. Er is een geweldige wervingscampagne opgezet om kinderen uit de regio te enthousiasmeren rugby. Het imago van rugby als stoere mannensport die gevaarlijk is proberen we te veranderen en te tonen dat rugby door iedereen gespeeld kan worden. Er zijn samenwerkingsverbanden ontstaan met de lokale middenstand om elkaar te kunnen ondersteunen in bekendheid, plezier en financieel. Er is gewerkt aan onze communicatieplatforms, zodat ze met de tijd meegaan en zoveel mogelijk mensen kunnen meegenieten van onze mooie club.

Onze sponsoren en Magic Friends hebben een geweldige bijdrage geleverd om onze club ook financieel gezond te houden. Er zijn Magic Ball Bingo avonden georganiseerd, die zo’n succes zijn dat ze een blijvend karakter krijgen.
De Club van 100 helpt ons dit jaar weer met financiële ondersteuning voor jeugdopleidingen, livestreambenodigdheden (zo belangrijk, nu er geen toeschouwers kunnen zijn) en voor interieur en exterieure toevoegingen aan het clubhuis. En dan hebben we natuurlijk nog onze jonge leden die met de Grote Club Actie een flinke bijdrage hebben geleverd. Er zijn Clinics en kampen georganiseerd op onze velden, voor voetbalteams en bij scholen uit de regio om kinderen te enthousiasmeren.

In samenwerking met de gemeente wordt er gezocht naar verbeteringen voor parkeren, harmonisatie met de andere sportverenigingen in de regio en in het kader van het sportakkoord.

Alles bij elkaar is Rugby Club ’t Gooi een club waar met een warm hart met elkaar plezier gemaakt wordt.

“We are Gooi!!”

Overstappers andere clubs

Overstappers andere clubs

Overstappers andere clubs

Een van onze belangrijkste ambities als club is het groeien van de sport; meer kinderen en volwassenen enthousiasmeren voor de rugby. En daar hoort bij een gezond bestand aan clubs en een evenwichtige competitie.

Helaas heeft de sport, en daarmee vele clubs, een moeilijk jaar achter de rug; de competitie is stil gelegd en door de maatregelen om de pandemie in te perken, zijn spelers, ouders, supporters en vrijwilligers op grotere afstand komen te staan van hun clubs.

Niet alle clubs hebben het seizoen zonder kleerscheuren overleefd en de bijzondere omstandigheden leiden er toe dat meer dan ooit, (jeugd)spelers rondkijken naar andere clubs of zelfs andere sporten.

We zijn er nog niet, maar Rugby Club ’t Gooi lijkt nu sterker uit de pandemie te komen; een groeiend ledenbestand en een tot nu toe ongeslagen eerste team in de Voorjaarscompetitie. En we zien dat dit jeugdleden aantrekt van clubs die de pandemie minder goed hebben doorstaan.

Groei is goed, maar groei ten koste gaat van andere club komt de sport niet ten goede.

Overstappen is niet noodzakelijkerwijs slecht; verhuizingen, veranderde gezins- of schoolsituatie of zelfs de ontwikkeling van een speler kan een goede reden zijn om over te stappen. Wel willen we daar twee afspraken over maken:

  1. Overstappen gaan we niet aanmoedigen. Actief ronselen en de club promoten bij jeugdspelers van andere clubs al helemaal niet.
  2. Overstappen geschied in volledige openheid: Ten eerste worden ouders aangemoedigd om bij de oude club duidelijk aan te geven waarom men overweegt om te vertrekken. Daarnaast praten wij als club de ouders bij over het beleid en de ethos van Rugby Club ’t Gooi; wellicht zoeken ouders of speler iets wat ook wij niet kunnen bieden.

Openheid over overstappende spelers zorgt er voor dat er geen teleurstellingen zijn bij spelers die toch hogere verwachtingen hadden, plus het geeft de oude club de gelegenheid om de beweegredenen van een overstapper aan te pakken, en verdere vertrekken te voorkomen.

We willen overstappen dus niet tegenhouden, maar wel laten plaatsvinden in volledige openheid. Landelijk nemen wij als club nu het voortouw om afspraken te maken over overstappers. Samen met andere clubs in de regio Midden hebben wij een voorstel gemaakt dat binnenkort landelijk zal worden gepresenteerd. Binnen onze regio zijn wij het al eens met de aanpak en de beide afspraken gelden nu al voor alle clubs in de regio Midden.

Mochten ouders of coaches vragen hebben, stuur mij dan een mail jeugd@rugbyclub-gooi.nl.

Jeroen Wilbrink

Bestuurder

Ooo Roo Zach Howson

Ooo Roo Zach Howson

We all know Zach, Prop for 1XV at our club. What not all of us may know is that Zach has been training and coaching the Colts for 2 seasons. Zach has been instrumental in bringing our Colts to greatness, and keeping the spirit up when Corona kicked in, and lasted, and lasted. That has been no easy task; in the first place keeping 16/17 and 18 year olds engaged, but certainly also considering Zach himself was far away from family & friends in Australia.
He has made the choice to go back now, to be closer to his relatives and to be able to play rugby at the Sunshine Coast.  
Last Sunday the Colts treated him on an afternoon with beer, slow cooked meat-rolls and a nice game of cricket between seniors-colts.
We will miss your energy and humor, Zach. However we know you will be back!
 
Zach, on ya mate. Have a good one!

Magic Ball Bingo Show

Hallo MBB’ers en andere vrienden van de club, donderdag 27 mei is het weer zover, alweer de 12e en daarmee ook de laatste trekking van dit seizoen van onze weergaloze Magic Ball Bingo Show.
Aanvang 20.00 en wederom live te volgen via de website. Ga naar de trekkingsuitslagen van de Magic Ball Bingo en voilà, je kan de trekking volgen. We gaan er weer iets leuks van maken, we wensen alle deelnemers succes met het winnen van die giga prijzen en tot donderdag de 27e.

Groet Tim & Rob

Nieuwe Scrum Machine

Nieuwe Scrum Machine

Zo! Daar staat hij dan: de Rhino Premiersled Scrum Machine. Geleverd door onze eigen “Hofleverancier” Rugbymagazijn te Bussum. Deze machine is van een kwaliteit die we nooit eerder hebben gehad op onze club. Aangekocht op deskundig advies van Andy Darlington en Gareth Gilbert.

De ideale machine om de scrum-techniek onder de knie te krijgen en te perfectioneren. Natuurlijk uitsluitend onder begeleiding van een trainer/coach die het scrummen zelf goed beheerst. Gelukkig hebben we die zowel bij de jeugd als bij de senioren.

Een lichtpunt dat we in de Corona periode een dergelijke aankoop kunnen doen. We zijn veel dank verschuldigd aan een anonieme, gulle gever, die dit speciaal voor onze club mogelijk heeft gemaakt.
Op de foto Cees Krieger (Rugbymagazijn) en Fred van Verseveld (een winger, die eigenlijk niets heeft te zoeken bij een scrum machine :-))