Covid-19 protocol

Als gevolg van de verscherping van de Corona-maatregelen zoals aangekondigd, heeft het bestuur van Rugby Club ’t Gooi het corona protocol bijgewerkt.

De Klussenclub

De Klussenclub

Historie

De KC is begin deze eeuw ontstaan uit clubliefde van een tiental spelers en toegewijde die na hun werkzame en sportieve leven wat “terug wilden doen” voor onze Club.

Deze mannen waren nog steeds bijeen na aanvankelijk speler te zijn geweest van het 1e met destijds- rond de jaren 60 in de vorige eeuw- nog een 2e team in oprichting.

Nog belangrijker is om te melden dat zij samen door de groei van de Club rond de jaren 90 afgedaald waren naar het historische en ook gevreesde “Oude Meesters Team” dat jarenlang lof oogstte in de 4e klasse voor inzicht, techniek en overzicht ter compensatie van de factor conditie. Dit alles met een gemiddelde leeftijd van rond de  47 jaar! Balbezit was toen het toverwoord. Nadeel door dit alles stak het promotiespook enkele keren de kop op! Dat werd opgelost door het balbezit even te vergeten.

Samenvattend mag je wel stellen dat deze heren de hardcore van de Club zijn!

Heden

Deze klussers, nu in de leeftijd van rond de 70 jaar, spannen zich nog elke dinsdagmorgen in om het terrein ( niet de velden) en gebouwen functioneel te houden. Om maar een klein deel te noemen: rolluiken repareren, sloten/deuren repareren/ vervangen, dakgoten schoonmaken, rioolverstoppingen fixen, héél veel verven, elektra en data kabels leggen, terrein schoon blazen, Wifi aan de praat houden, stopcontacten bijplaatsen, lampen verwisselen, CV installaties controleren, buitenbanken in elkaar timmeren, rustieke BBQ bouwen, reclameborden arrangeren, hout hakken etc etc.

Daarnaast heeft de KC vele hand en span diensten verricht voor de nieuw-, en verbouw activiteiten t.w. kleedgebouw, toilet groep, Grader- lounge en keuken.

Hier een kiekje (15/11/2016) van een 6-tal slopers voor het weghalen van muren van de oude douche-ruimte wat nu een deel van de Grader- lounge is.

Zo lang samenwerken in goede harmonie is o.i. mogelijk door het feit dat wij jarenlang samen in het veld hebben gestaan en elkaar dus ècht kennen! Een toegevoegde waarde van het rugby.

Toekomst

Dat een groep leeftijdsgenoten van een voormalig 1e team nog steeds bij elkaar zijn zal in de huidige opzet en omvang van de Club o.i. niet meer voorkomen. De KC zal , geplaagd door leeftijd en fysiek, langzaam “afkalven” wat nu al het geval is, en in deze opzet ophouden te bestaan binnen enkele jaren. 

De grote uitdaging zal dus worden het verzamelen van individuen die deze taken willen overnemen. Lukt dat niet dan moet er een professionele aanpak gevonden worden wat weer geld kost. Heb je interesse als vrijwilliger met een ½ dag tijd of wil je meer weten, stuur dan een bericht naar het secretariaat.

Als laatste, voor de duidelijkheid: wij zijn dus een onderhouds-, en géén opruimploeg!

RC ’t Gooi 15 Jeugdcoaches rijker!

RC ’t Gooi 15 Jeugdcoaches rijker!

Afgelopen zaterdag was het zover: het praktijkexamen voor World Rugby Coach – level 1, voor enkele van de vrijwilligers die de trainingen voor onze allerjongste spelers mogelijk maken. De cursus was met name bedoeld voor de oudere jeugdspelers van ’t Gooi, die hun zaterdagochtend opofferden om hun jongere clubgenoten te helpen trainen.

Koud (maar prachtig weer), en dus prima condities om de kennis van een aantal aspirant coaches te toetsen op gewillige slachtoffers van de Benjamins en de Mini’s. Een mooie afsluiting van een opleiding die begon in een online lesomgeving.
Onder leiding van een tweetal opleiders van Rugby Nederland (twee ervaren coaches van de Rugby Academy Midden-Oost), was er een trainingsprogramma van anderhalf uur uitgedacht. De kandidaten werden niet alleen beoordeeld op de uitvoering van de trainingen, maar ook hoe zij om konden gaan met onverwachte situaties (“meester, ik moet plassen”). En het ‘dynamisch sturen’ met oefeningen op het moment dat het minder lekker liep: een jeugd coach moet op z’n tenen denken!

Het goede nieuws is, dat iedereen (met uitzondering van één kandidaat die in Corona quarantaine zat), voor het praktijkexamen is geslaagd. Voor de kandidaat in Corona quarantaine komt nog een vervangend praktijk examen. De Benjamins en Mini’s hebben genoten van de training!

Veel dank aan de Club van 100, die deze opleiding financieel mogelijk heeft gemaakt.

Magic Ball Bingo Show

Hallo MBB’ers en andere vrienden van de club, donderdag 29 april is het weer zover, de 11e trekking van de Magic Ball Bingo.
Aanvang 20.00 en wederom live te volgen via de website. Ga naar de trekkingsuitslagen van de Magic Ball Bingo en voilà, je kan de trekking volgen. We gaan er weer iets leuks van maken, we wensen alle deelnemers succes met het winnen van die giga prijzen en tot donderdag de 29e.

Groet Tim & Rob

Turven 2020 – 2021

Turven 2020 – 2021

Dit op zijn zachtst gezegd wat ongebruikelijke seizoen mogen wij de Turven begeleiden. Ook omdat ouders niet langs de zijlijn mogen staan, willen we graag een paar van onze ervaringen met jullie delen.

Wat als eerste opvalt is hoe enthousiast Turven zijn. De energie spat er meestal vanaf en zeker als er door bijvoorbeeld een vakantie even niet getraind is, merk je dat ze er heel veel zin in hebben. Het ontbreken van wedstrijden dit seizoen stelde natuurlijk teleur, maar dat daarvoor in de plaats een aantal oudere jeugdspelers training komt geven is een groot feest. Namens ons en alle Turven ook op deze plaats nogmaals dank hiervoor.  

Zeker ook door de zaterdagen en het enthousiasme van trainers en turven zien we ze elke maand groeien, letterlijk, maar vooral ook in rugby skills. En als een training of oefening wat intensiever of “ruiger” wordt, wordt er alleen maar meer genoten.

Marten, Jan en Arno

Wijziging in de puntentelling

5.1 Een gewonnen wedstrijd levert vier wedstrijdpunten op. Een gelijkspel levert twee wedstrijdpunten op.
Verlies levert nul wedstrijdpunten op.

5.2 Een wedstrijdbonuspunt wordt toegekend aan het team dat minimaal drie try’s meer scoort dan de
tegenstander.
Een wedstrijdbonuspunt wordt toegekend aan het team dat met een verschil van zeven punten of
minder een wedstrijd verliest.

5.3 Klassering in een klasse, poule of tweekamp vindt plaats op basis van het totaal van wedstrijdpunten en
wedstrijdbonuspunten. Indien twee of meerdere teams gelijk staan op basis van
wedstrijd(bonus)punten, dan vindt onderlinge klassering plaats op basis van de volgende hiërarchie:

5.3.1 Gelijk aantal wedstrijdpunten maar minder gespeelde wedstrijden.

5.3.2 Onderling resultaat. Bij onderling resultaat wordt eerst gekeken naar het hoogst aantal
wedstrijd(bonus)punten en daarna naar doelsaldo in de onderlinge wedstrijden.

5.3.3 Hoogste doelsaldo op dat moment in de reguliere competitie.

5.3.4 Hoogste aantal gescoorde try’s, conversions, penalty goals of drop goals.

5.3.5 Laagste aantal gele kaarten voor dat team, waarbij een rode kaart als twee gele kaarten telt.

5.3.6 Loting.

RC ’t Gooi vs RC The Hookers

RC ’t Gooi vs RC The Hookers

Zaterdag 3 april speelt RC ’t Gooi de eerste wedstrijd in DEGiro Voorjaarscompetitie tegen RC The Hookers.

Helaas zonder publiek, maar wel met een livestream!

Kick-off is om 16:00 uur! Be there!!

Rugbydagen op RC ’t Gooi

Rugbydagen op RC ’t Gooi

3 en 4 mei: Rugbyclinics op ’t Gooi

Wat is er mooier dan de hele dag rugbyen? Deze meivakantie organiseert Rugby Spirit twee hele gave rugbyclinics op RC ’t Gooi voor kinderen van 6-12 en voor 12-18 jaar. Met veelzijdige en uitdagende oefeningen ga je merken dat je echt beter wordt! Je kan je een niet rugbyend vriendje meenemen!

Tot 1 april krijg je 10% korting op je inschrijving met code RCG10!

Maandag 3 mei: Rugbydag voor 12 jaar en jonger

Dinsdag 4 mei: Rugbyclinic voor 12 jaar en ouder

Training van topspelers

De rugbyclinics staan o.l.v. international Andy Darlington. Daarnaast zijn andere internationals, oud-internationals en toptalententen aanwezig. Je zal met stappen vooruit gaan!

Echt beter worden en plezier maken

Plezier in rugby staat voorop. Plezier zit in echt beter worden en jezelf ontwikkelen, maar ook ontspannen in de pauzes, leuke teamspirit activiteiten en uitdagende activiteiten. De oefeningen zullen weer anders zijn dan in de voorjaarsvakantie.

Hoe ziet de dag er uit?

We beginnen om 9.30 uur en de dag eindigt om 16.30 uur. Je kan vanaf 9 uur worden gebracht en tot 17 uur worden opgehaald. Een rugbyclinicdag is een dag vol specifieke rugbyclinics. Alle oefeningen duren 15 minuten en we hebben tijdens de dag diverse pauzes, waarin je even kan bijkomen en we leuke spellen doen.

Leeftijd, niveau en indeling

De rugbyclinics zijn voor kinderen van 6 t/m 12 en 12 t/m 18 jaar oud. Je wordt ingedeeld op leeftijd, niveau en voorkeur. De groepen zijn ongeveer 10 kinderen groot, waardoor je veel individuele aandacht zal krijgen. Voor de kinderen van 6-12 jaar zijn er ook andere activiteiten, naast het rugbyen. Voor de oudere kinderen is het echt een performance clinic.

Neem een vriendje of vriendinnetje mee!

Dat Rugby de allerleukste sport is, dat weet je natuurlijk al. Maar weten je vriendjes dat ook? Neem op maandag een vriendje mee die niet op rugby zit en je krijgt allebei 15% korting! Voor de beginners hebben we een speciaal programma. Bekijk de voorwaarden op de website.

Corona protocol tijdens de rugbyclinic

Tijdens de clinics houden we ons aan de corona protocollen. Mocht door weersomstandigheden of maatregelen het niet kunnen door gaan, dan volgt volledige restitutie.

Inschrijven en meer informatie:

Bekijk de website www.rugbyspirit.nl en volg de voorbereidingen via Instagram en Facebook

Werving

Werving

In januari is een nieuwe commissie gestart voor het werven van nieuwe leden. We zien dat binnen de jeugd de aantallen spelers per geboortejaar nog fluctueren en we zouden graag 25 spelers per jaar hebben, zodat elke spelerscategorie over 2 teams beschikt. Volgend jaar zitten een aantal magere geboortejaren bij elkaar en zal zelfs het vormen van een enkel team een uitdaging vormen. Dit betekent dat het puzzelen wordt met het team of dat we ruim 1 team hebben waardoor veel spelers reserve staan. Beide situaties zijn onwenselijk vandaar onze dringende oproep voor medewerking aan de campagne!

Er is al flink gebrainstormd over mogelijkheden om onze zichtbaarheid te vergroten, de vooroordelen over rugby weg te nemen en drempels te verlagen. We willen een campagne met vouchers, flyers en posters en tegelijkertijd gebruik maken van social media. Daarnaast zijn we van plan clinics op scholen in de buurt en bij de koningsspelen te geven. We werken naar een scholentoernooi op de club. Als klapstuk gaan we een supergave hoodie ontwikkelen, waar niet alleen de leden maar iedereen in gezien wil worden!

Nick Hansen en zijn team van BIG PUSH marketing helpen ons als gepassioneerd rugbyer en lid met de wervingsstrategie en het runnen van social media advertenties.
Hij heeft onze hulpvraag specifiek gemaakt, de doelgroepen geïdentificeerd en de demografie van onze omgeving in kaart gebracht. Ook heeft Nick de geweldige kenmerken van onze sport en uiteraard onze mooie club beschreven. Dat alles heeft geleid tot een zeer professioneel plan waarin een duidelijke strategie is bepaald en een planning voor de uitvoering is gemaakt.

Daarnaast komen 4 derdejaars studenten, crossmedia en animatie/audiovisueel van Het Grafisch Lyceum Utrecht, ons 4 weken lang helpen met gave designs, filmpjes en beelden maken die je kunt gebruiken als achtergrond tijdens online school, op Facebook, op je insta-account, je storyline enzovoorts! Rugby Club ’t Gooi gaat helemaal met zijn tijd mee!

We zullen vragen om selfie videos te sturen naar de club met daarin, waarom de kinderen op rugby zitten en specifiek Rugby Club t’ Gooi. Dit kunnen ouders zijn die gefilmd worden of de kinderen zelf. Ook zullen er opnames (film en foto) gemaakt worden tijdens de training. Wanneer uw kind individueel in beeld komt zullen we uiteraard overleggen of u akkoord bent met publicatie.

Uiteindelijk is het heel belangrijk dat we, straks als de campagne loopt, hulp krijgen bij het verwerken van de data die we binnen krijgen en nog belangrijker bij het verwelkomen van potentiele, nieuwe leden. 

Spread the word! Zo kunnen we in september ondanks Corona weer met volwaardige teams genieten van onze mooie sport. Mochten jullie ideeën hebben of mee willen helpen, dan horen we het graag!

Meld je dan bij secretaris-rugbyclub-gooi.nl of bel voor meer informatie naar 06 – 148 837 46

Six Nations kijken met Gooi Fier!

Six Nations kijken met Gooi Fier!

Zaterdag 6 februari: telefoon van Tom Wegwijs met het verzoek een verslag te schrijven over het via ‘Teams’ gezamenlijk kijken naar Six Nations. ‘Een soort wedstrijdverslag Tom?’ ‘Ja zoiets!’ Maar dat doen wij nooit probeerde ik nog. ‘Het is belangrijk dat men ziet dat we er nog zijn’ was het antwoord. Nou ja dan doe je het.
 
Iedere zondag dat het kan doen we het. In het kader van dit credo werd er afgelopen zondag een half uur voor de wedstrijd verzameld door Gooi Fier. Een half uur voor de wedstrijd pas? Ja inderdaad dit keer namen wij iets meer tijd omdat we nog niet helemaal zeker waren van Teams. 

Edo die dit weergaloze event had voorbereid zat op zijn kantoor omwille van de betere internetverbinding (zei hij). De betere verbinding ten spijt was de firewall ook goed geregeld. In de aanloop naar de wedstrijd maakte wij een reis langs alle mogelijke livestreams. Allesbehalve Engelstalige zenders. Zo zagen en hoorden wij de een presentatrice vanuit Georgië met een snor, zat ‘de Jack van Gelder van Tonga’ verscholen achter een enorme cocktail maar bood Maurice vanuit een ballenbak uiteindelijk uitkomst. De ‘livestream’ van de BBC was goed te volgen. Alleen met 15 seconden vertraging volgens Beishuizen. Ik wist ook niet dat ze speciaal voor voorwaartsen de beelden met vertraging uitzenden. Techniek staat dus voor niets.
 
De mannen op het veld maakten er een mooie wedstrijd van en het een en ander werd voorzien door deskundig commentaar van de mannen van Fier. Of het de Ieren direct hielp zullen wij waarschijnlijk wel nooit weten maar onze sympathie hadden ze zeker. Door een rode kaart speelde ze met Fiertien man en dan heb je ons aan boord.
 
Niet aan boord was John Pel. Reden: ondanks covid-19 toch een verrassingsfeestje voor hem. Jammer want zijn cadeau lag klaar. Later hierover meer, maar als je 60 wordt en in Gooi Fier speelt is dat een heuse mijlpaal: 60/Fier=15 een magisch jaar! Het cadeau heeft hiermee te maken. Bij gelegenheid dus…
 
Inmiddels is het 21 – 13 voor Wales en het gesprek komt op wat iedereen aan heeft. Trek je wedstrijdshirt aan was het devies, we maken een team foto. Een rondje langs de schermen leerde dat Edo zich op dit moment moet behelpen met een geleend shirt. Compleet met een grasparkiet op de rechtermouw. Grasparkiet? Nou ja, zo’n geel vlak met een dubbelkoppige kanarie. Onbegrijpelijk, speel je voor rugbyclub ’t Gooi heb je ineens het wapen van Naarden op je mouw. Het onderwerp is natuurlijk eerder wel eens een beetje aangetipt maar die arme Edo. We moeten maar gauw weer eens met een rondje sponsors voor drie en vier nieuwe sets aanschaffen.
 
Terug naar de Teamsmeeting. Er was voor de meeting een heuse jury samengesteld voor het beste commentaar bij de wedstrijd. Een afgetekende winnaar: Philip Leembruggen. De jug gaat naar hem!
 
Weergaloze meeting. Bedankt Edo voor het regelen. Wat heb ik dit slappe geouwehoer gemist op zondag!

Verbondenheid

Na de persconferentie van dinsdagavond, lijkt het er niet op dat de competities op afzienbare termijn weer hervat kunnen worden. Met maatregelen die in ieder geval van kracht lijken te blijven tot 2 maart] en daarbij opgeteld de benodigde voorbereidingsperiode, wordt het inmiddels wel een heel eind richting april voordat we eventueel zouden kunnen beginnen. Dat is uiteraard voor ons allen een zeer teleurstellend bericht. Het betekent dat we, naast beoefening van onze sport, ook alle sociale dingen daar omheen nog langer zullen moeten missen. En hoewel een hoop mensen hun best doen om voor de jeugd iedere week opnieuw een programma te organiseren, merken we dat er mensen van de radar verdwijnen. De senioren hebben hier vanzelfsprekend nog meer mee te maken. De seniorenteams hebben sinds oktober niet meer gezamenlijk kunnen trainen en met een clubhuis dat niet open mag, is er voor hen geen aanleiding om naar de club te komen.

Hoe vervelend ook, we zullen het nog even moeten uitzingen. Maar we willen graag een beroep doen op jullie. Vorig jaar hebben we het initiatief van de borrelplank met cahoot gezien, Gooi FIER gaat digitaal samen Six Nations kijken aankomend weekend door henzelf voorzien van commentaar en zo zijn er ongetwijfeld meer initiatieven.
Deel deze met ons en met elkaar en laten we kijken of er gezamenlijk dingen kunnen worden georganiseerd om de binding met elkaar en met de club te behouden. Meld je initiatieven of je bereidheid te helpen bij organisatie van initiatieven aan bij exploitatie@rugbyclub-gooi.nl of secretaris@rugbyclub-gooi.nl .

Gelukkig zijn er ook positieve dingen te noemen: De steun van onze Magic Friends en sponsoren en van de gemeente Gooise Meren zorgt ervoor dat de financiële consequenties van de maatregelen voor de club te dragen zijn. We hebben deze week kunnen aankondigen dat onze eigen Gareth Gilbert zich voor drie jaar aan Rugby Club ’t Gooi heeft verbonden als Head of Rugby en het aantal deelnemers aan het rugbykamp in de voorjaarsvakantie mag, in overleg met de organisatie en NOC*NSF, omhoog wat betekent dat we de mensen op de wachtlijst ook kunnen laten deelnemen.

Hou vol, blijf gezond en let op elkaar!