Corona oplossingen Jeugd rugby

Corona oplossingen Jeugd rugby

Een oude uitspraak “If it doesn’t kills you, it makes you stronger!”, schijnt in deze tijd niet meer op te gaan. Corona heeft ons leven drastisch veranderd en verzwakt, maar dwingt ons dagelijks met een andere bril te kijken naar ons “oude bestaan”.

Het corona virus maakt een contactsport als rugby bijna onmogelijk, maar door er verstandig mee om te gaan, lukt het ons nog om een verantwoord programma aan te bieden. In alle wijsheid hebben we besloten om de Academy spelers van ’t Gooi (RAMO) in te zetten als zaterdag trainers bij de GTBM (van U6 t/m U12). Deze Rugby Academy spelers zijn dagelijks bezig met rugby, echter in Corona tijd iets minder door online lessen voor de middelbare scholen. Om de coaches van de GTBM te steunen en te ontlasten hebben we een poule van trainers (30) gevormd die elke zaterdag als rugby specialisten, de jonge talenten komen betoveren met de “Magic of Rugby”. Met trots kan ik u vertellen dat onze jongens de enige zijn in Nederland, die dit zo doen. Deze week hebben alle trainers het train-the-trainer programma doorlopen en heeft de Gooi jeugd weer een rugby corona succesje bij geboekt.

Stay safe and…live the magic of rugby, also in Corona time!

Bootcamp 2021 Junioren

Bootcamp 2021 Junioren

Corona Fit 2021

Elke week twee tot drie keer trainen gaat wel eens vervelen in Corona tijd, dus wat is dan ook “Uber-gaaf” om met de Cubs, Juniors, Colts te doen? Deze week hebben de Junioren de spits afgebeten met een bootcamprun. Over de heide, van Bussum Zuid naar Laren en weer terug. De ingrediënten die echt noodzakelijk waren stonden paraat: Zuurstof, trainers, zuurstof, uitdaging en het allerbelangrijkste….je teamgenoten!

Van 12 tot 14 uur werd er gesport, gerend, gekreund, gelachen en genoten, tot opperste verbazing van de gewone burgers. Klap op de vuurpijl was een landgoed aan de hei met een heus rugbyveld en echte palen (Bas, bedankt maat!!).

Trainers (Felix en Franco), coaches, staff, H-TC en ouders waren weer trots op onze toppers en kijken al uit naar de volgende keer samen buitenspelen. Colts en Cubs, veel plezier volgende weken!!

Magic Ball Bingo Show

Hallo MBB’ers en andere vrienden van de club, donderdag 28 januari is het weer zover, de 9e trekking van de Magic Ball Bingo.
Aanvang 20.00 en wederom live te volgen via You Tube. Ga naar de trekkingsuitslagen van de Magic Ball Bingo en voilà, je kan de trekking volgen. We gaan er weer iets leuks van maken, we wensen alle deelnemers succes en tot donderdag de 28e.

Groet Tim & Rob

Vorige week gemist…

Vorige week gemist…

Hebben jullie de Junioren en de Cubs shirt-sponsoren gemist in onze shout-out? Bij deze nog een woord van dank voor deze kanjers! Op naar een nieuw jaar waarin we ons verheugen op een echt wederzien op de Poort.

Aanmelden NTC seizoen 2021- 2022

Voor de spelers die voor volgend seizoen overwegen de overstap te maken naar het NTC, is er in de bijlage meer informatie te vinden over het NTC-programma van Rugby Nederland.

Belangrijk is de deadline van 15 januari 2021 voor het insturen van je rugby-CV en een persoonlijke video. Eind januari, na het evalueren van de inzendingen, zullen jullie wel of niet uitgenodigd worden voor de testdagen.

Mocht je het lastig vinden wat je in je video moet laten zien, kun je je Rugby Academy-coach of Jong Oranje-coach vragen je te helpen. Indien je geen beeldmateriaal van jezelf hebt van wedstrijden dan verwachten wij beeldmateriaal van je club- en/of Academytraining en/of beeldmateriaal van individuele rugbyskills.

Stel dat jij nu (net) niet voldoet aan de fysieke eisen dan is ons advies om ons toch te schrijven en deze onderdelen goed te blijven trainen tot het moment van de testdagen. De leeftijdsgrens daarentegen is wel echt een harde eis.

Mochten er vragen zijn dan kun je deze richten aan topsport@rugby.nl en ntc@rugby.nl.

Laatste training CJC

Laatste training CJC

Met dank aan alle sponsoren, stond afgelopen weekend de CJC in strak tenue op het veld voor een laatste training in 2020!

Hoor wie klopt daar kinderen….

O kom maar eens kijken

Normaal gesproken verwacht je een bezoekje van Sint en Piet bij de iets jongere jeugd maar dit jaar is het normale iets minder normaal.

Of het nu kwam door het drukke programma van Sint op 5 december of door de zo af en toe kinderlijke ideeën van het begeleidingsteam, feit was dat aan het begin van de middag de Colts werden verrast met een bezoekje van Sint en zijn Pieten. Dat het normale van eerdere jaren iets minder normaal was dit jaar, bleek wel aan het ietwat opvallende “down under” accent van Sint. Voeg daarbij een Piet die verdacht veel weg had van een verdwaalde rugbyspeler (teenslippers i.c.m. rugbykousen) en het kon niet anders dan dat dit zooitje ongeregeld garant stond voor veel hilariteit.

Uiteraard moesten een aantal Colts op schoot bij Sint en stout of niet, aan een liedje zingen ontkwam niemand. Alhoewel zingen misschien niet helemaal het juiste woord was…. Pepernoten zijn best te versmaden maar valse noten doen pijn aan je oren! Om het zangtalent van onze koorknaapjes maar snel te kunnen vergeten, snel door naar het sportieve gedeelte van het programma. Was het vroegere normaal nog goed voor onschuldig koekhappen en spijkerpoepen, het huidige “normaal” werd ingevuld met “limbo dansen onder de staf van de Sint door” en “kick de mijter van Sint zijn hoofd”. Om geheel in Nederlandse traditie af te sluiten werd er nog een wedstrijdje zaklopen gehouden.

Na alle kelen weer schor gezongen te hebben bij het afscheid van Sint en zijn Pieten was het hoog tijd het veld op te gaan voor een lekker potje touch. Als afsluiting van deze hilarische middag stond er voor iedereen een alcoholvrij drankje klaar (bedankt Sirp) en konden de spelers zich tegoed doen aan zoete lekkernijen. Tevens was er een speciaal dankwoord voor Zach en Te voor hun tomeloze inzet. Wat misschien niet iedereen weet is dat zij, naast alle reguliere trainingen dit seizoen, de gehele zomer (geen week uitgezonderd) doorgegaan zijn met het trainen van de boys en girl. Inderdaad, niet normaal maar ontzettend gewaardeerd! Ook werd er stilgestaan bij het feit dat het dit jaar niet vanzelfsprekend is dat iedereen de kerstdagen kan doorbrengen met familie en vrienden. Het gezicht van Zach sprak boekdelen toen hij vertelde over het gemis van en heimwee naar zijn familie in Australië. Om hem en Te een hart onder de riem te steken kregen zij, namens alle Colts en het begeleidingsteam, een heuse kerstboom, inclusief lampjes en ballen.

Let een beetje op elkaar…..

Masterclass Rugby Club ’t Gooi een succes!

Afgelopen weken was het dan zover; de eerste Rugby Club ’t Gooi Masterclass voor de CJC 2020. Behalve leerzaam was het ook vooral leuk. Spelers van 12 tot-en-met 18, groot en klein, eerste of tweede team spelers, kregen allemaal samen anderhalf uur training op hun specifieke posities van experts uit de selectie.

Het was weer mooi om te zien dat deze ‘meesters’ van de rugby hun vrije zaterdag opgaven om onze jeugd te helpen beter te worden in hun sport. Dank aan alle trainers, coaches en teammanagers voor hun fantastische inzet!

De opkomst was goed, maar kan nog beter. Enkele spelers waren toch geïntimideerd door de term ‘masterclass’. Voor de duidelijkheid; je hoeft geen ‘meester’ te zijn om aan een masterclass mee te doen. Iedereen is welkom en we willen dan ook iedereen aanmoedigen om komende zaterdag langs te komen en samen met je teamgenoten lekker met rugby bezig te zijn.

Dus beste CJC-spelers, kom komende zaterdag naar de Masterclass, en mocht je zelf een keer meester willen zijn; geef je op bij je coach om in de ochtend bij de GTBM jouw eigen kennis over te brengen.

Rugby, dat doe je samen.

mas·ter·class (de; v(m); meervoud: masterclasses)

  • korte cursus op hoog niveau, gegeven door een prominente beoefenaar van het vak

’t Gooi kiest voor het Rugbymagazijn

Afgelopen week heeft Rugby Club ’t Gooi, voor haar kleding en overige rugby-artikelen, gekozen om te gaan samenwerken met het Rugbymagazijn in Bussum.
Natuurlijk kennen we de zaak van Cees Krieger al geruime tijd, maar nu is het Rugbymagazijn formeel Rugby Club ’t Gooi leverancier. Het Rugbymagazijn gaat de core-range kleding verzorgen voor onze club. In fases zullen we overstappen naar andere merken voor de wedstrijdkleding. Dat doen we omdat veel (jeugd)teams nog vrijwel nieuwe shirts beschikbaar hebben. Uiteindelijk gaat de senioren-selectie over naar het merk Canterbury en bij de jeugd en overige senioren teams is er een keuze voor Canterbury, Acerbis en Luanvi.

Het grote voordeel is dat het Rugbymagazijn een speciaalzaak is! En wij als Rugby Club ’t Gooi zijn ervan overtuigd dat onze leden hier goed worden bediend. 

Vanaf vrijdag heeft het Rugbymagazijn een “Black Friday Sale”. Tijdens deze Sale wordt tegen zeer scherpe prijzen de nog liggende voorraad van alle Gooi-producten (Gilbert) verkocht. Ook andere merken zijn natuurlijk in de aanbieding. Zondag, 290 november is het koopzondag, dus kom snel langs, want op is op!

Gilbert artikelen worden blijvend tegen 15% korting aangeboden.

Wij hopen dat de samenwerking tussen het Rugbymagazijn en Rugby Club ’t Gooi van langdurige aard zal zijn.
Het Rugbymagazijn
Huizerweg 44
1402 AC Bussum
Tel: +31 (0) 6 22 41 12 13
contact@rugbymagazijn.nl

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland doet een oproep!

Gelukkig kunnen kinderen momenteel weer gewoon deelnemen aan sport en cultuur, maar door de gevolgen van de corona-crisis was dit in het voorjaar een tijd lang niet mogelijk. Deze periode heeft grote invloed gehad op het aantal bij ons ingediende aanvragen voor vergoeding. We hadden verwacht dat er voor kinderen die toen geen aanvraag konden indienen, er in de afgelopen maanden alsnog een aanvraag ingediend zou worden. Een kleine inhaalslag is inderdaad gemaakt, maar toch ‘missen’ wij nog een heleboel kinderen. Ten opzichte van oktober vorig jaar missen wij nog ruim 500 kinderen!
Dit willen we graag bij u onder de aandacht brengen, want onze doelgroep groeit, maar het aantal aanvragen groeit niet mee. We willen dan ook oproepen om nog eens goed na te gaan of er kinderen in uw omgeving zijn die graag een keer komen rugbyen, maar die uit financiële nood, niet durven te komen. Misschien dat u de ouders/verzorgers van deze kinderen kan vertellen over het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Het zou namelijk zonde zijn als deze kinderen hierdoor kansen mislopen!

Namens de kinderen, dank!