Het seizoen is ten einde

Direct na de persconferentie op 1 april heeft Rugby Nederland besloten de competitie stop te zetten wat effectief betekent dat de competitie 2019/20 is beëindigd en niet zal worden uitgespeeld. De huidige standen in de diverse poules zijn de eindstanden van de competitie. Er zullen geen kampioenswedstrijden en play-offs worden gespeeld en er zijn voor het seizoen 2019/20 dus geen kampioenen. Ook is beslist om alle rugby-activiteiten die nog stonden gepland af te blazen. Uiteraard is dit een grote teleurstelling maar, gegeven de omstandigheden, een begrijpelijke beslissing.

Voor Rugby Club ’t Gooi betekent dit sportief het volgende: de 1st XV worden 4e in de De Giro Ereklasse Championship Poule en zullen (als het seizoen 2020/21 ‘gewoon’ kan worden gespeeld) deelnemen aan de BeneCup 2020/21. De 2nd XV eindigen bovenaan in de 2eKlasse Noord en zullen promoveren naar de 1e Klasse. Hierbij moeten we nog een klein voorbehoud maken omdat een van de clubs in de 2e Klasse Noord bezwaar heeft gemaakt tegen de door Rugby Nederland genomen beslissing. Het 3e en 4e hebben beiden lijfsbehoud in respectievelijk de 3e en 4e Klasse NoordWest gerealiseerd.

Het zal lastig worden om nog langer de maatregelen vol te houden maar afgaande op de recente ontwikkelingen, wel zeer noodzakelijk. Het beëindigen van de competitie is voor iedereen die sport een warm hart toedraagt natuurlijk een enorme domper maar gezondheid gaat boven alles. Voor nu wensen wij iedereen goede gezondheid toe, voor jezelf en voor de mensen om je heen.

Veel dank aan allen voor jullie support dit seizoen.
Het Bestuur van Rugby Club ’t Gooi

Nieuwe maatregelen ivm coronavirus

Beste leden en vrienden van Rugby Club ’t Gooi,

Om de verdere verspreiding van het corona virus tegen te gaan, heeft het kabinet gisteren opnieuw verscherpte maatregelen aangekondigd. Nu ook de scholen, horecagelegenheden en sportclubs tot en met 6 april gesloten zijn, zal ook Rugby Club ’t Gooi hier gevolg aan geven. Niet alleen wedstrijden en trainingen, maar ook vergaderingen en andere bijeenkomsten op de club zijn geannuleerd. Het clubhuis is gesloten, en in overleg met de andere verenigingen op het sportpark Naarden wordt ook het toegangshek bij de parkeerplaats/hoofdingang op slot gedaan.

Het bestuur vraagt jullie allen om gehoor te geven aan de dringende oproep om sociale en gezamenlijke sportieve activiteiten tot een minimum te beperken. Zo hopen we met elkaar een bijdrage te kunnen leveren aan de bescherming van anderen en ontlasting van zorgverleners. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van het vervolg van de competitie en geplande evenementen.

Met ovale groet,
Het bestuur van Rugby Club ’t Gooi

Voor het laatste nieuws vanuit Rugby Nederland, zie:https://www.rugby.nl/blog/het-coronavirus-en-rugby-activiteiten-nederland

Alles gecanceld ivm corona virus

De gehele competitie van Rugby Nederland en alle trainingen bij Rugby Club ’t Gooi zijn tot nader order per direct afgelast. Vooralsnog gaan we ervan uit dat de mini RDD op 21 maart niet door zal gaan. Ook alle overige activiteiten op de club worden in ieder geval tot 31 maart on hold gezet.

Update Corona en planning aankomend weekend 14/15 maart

Wegens recente uitspraken door het RIVM en op advies van NOC*NSF en de provincie Noord-Brabant, heeft Rugby Nederland besloten de bondsdag op 14 maart op alle locaties af te gelasten en alle thuis- en uitwedstrijden van rugbyclubs in Noord-Brabant tot nader order af te gelasten. Vooralsnog zullen alle andere rugbywedstrijden komend weekend gewoon doorgang vinden.

Dat betekent voor ons op zaterdag 14 maart:

• Training van de Guppen @ Rugby Club ’t Gooi gaat door. Aanvang 10:00 uur
  • TBM dag @ Rugby Club ’t Gooi = gecanceld
  • Uitwedstrijd van Colts 1 vs Breda = gecanceld
  • Thuiswedstrijden van Cubs 1 tegen DIOK en Cubs 2 tegen URC gaan door. Kick-off 13:00 en 12:00
  • Uitwedstrijden van Junioren 1 vs Delft en Junioren 2 vs Almere Bulldogs gaan door

En op zondag 15 maart:

• Gooi Fier vs URC @ Rugby Club ’t Gooi gaat door. Kick Off 12:30
  • Gooi 3 vs Waterland 2 @ Rugby Club ’t Gooi gaat door. Kick off 14:30
  • Goo 2 vs ERC’69 @ Rugby Club ’t Gooi gaat door. Kick Off 14:30

Rugby Nederland houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF. Rugby Club ’t Gooi volgt deze ontwikkelingen uiteraard ook nauwgezet. Zodra er veranderingen plaatsvinden, zal dit worden gecommuniceerd.

AFGELASTINGEN

Rugby Nederland heeft de beslissing genomen om alle competitiewedstrijden voor zondag 9 februari af te gelasten.

Gezien de te verwachten storm is de conclusie dat de veiligheid, met name op de weg niet gewaarborgd kan worden.

De wedstrijden zullen opnieuw worden ingedeeld.