BIG BALL

BIG BALL

Terwijl we van mini naar complete lockdown gaan, hier weer eens een leuk en vrolijk verhaal. Misschien van vakantie naar geen vakantie: Rugby is iets wat ons blij maakt, bezig houd, gezond en sportief houd en altijd weer een verrassing heeft!

We kregen een filmpje toegestuurd met allemaal rugby funnies en daar zat ook een bal tussen, een hele grote bal. Zo’n bal biedt een trainer meer dan alleen een grappig filmpje, maar oefeningen en uitdagingen. We hebben dus meteen de handen op elkaar gekregen en zo’n speciale bal kunnen ophalen bij Cees van rugbymagazijn.nl in Bussum.

De bal ligt in de groene container en is super leuk om oefeningen mee te doen voor Turven tot aan Colts. Hoe ga ik nou rugby spelen met zo’n onhandig ding? 🙂

Nou trainers, weet creatief en heb er een super leuke kerstvakantie mee. Namens de club heel veel plezier allemaal.

Met oliebollen het jaar 2021 uit 

Met oliebollen het jaar 2021 uit 

Nog 1x …. even lekker sporten, rennen, spelen met elkaar en dan heel snel door naar 2022. Maar vooralsnog hebben we zaterdag 18 december heerlijk kunnen spelen!

De Guppen, Turven, Benjis en Mini’s hebben ‘s ochtends zalig getraind en voor de Cubs, Junioren en Colts kwamen Eemland en Bulldogs over voor vriendschappelijke wedstrijden.

Warme chocomelk en oliebollen maakten het feest compleet.

De oliebollen waren aangeboden aan de jeugd door de Club van 100. Een speciaal woord van dank hiervoor. De Club van 100 is zo’n stille kracht die iedere club nodig heeft, vrienden, ouders, spelers die de club een warm hart toedragen en extra’s en extraatjes mogelijk maken.

Want extraatjes konden we dit jaar wel gebruiken, de club, maar zeker ook de kinderen en ouders.

We willen alle trainers, coaches, teammanagers en jeugd ouders hartelijk danken voor alle hulp het afgelopen jaar. We hopen dat we in 2022 snel weer met elkaar aan de slag mogen om er een geweldig rugby jaar van de maken voor onze jeugd.

Sinterklaas bij RC ’t Gooi

Sinterklaas bij RC ’t Gooi

Afgelopen zaterdag waren de trainingen helaas afgelast

Maar op speciaal verzoek was er toch een bezoekje van de Sint ingepast

Samen met zijn pieten kwam hij op bezoek

Met een heleboel rugbykennis in zijn grote boek 

De pieten kwamen de kinderen ophalen op het veld

en daarna werden ze binnen aan de Sint voorgesteld

Die zat warm en knus op een stoel in de Poort 

Met zijn Pieten aan zijn zijde, precies zoals het hoort

De Sint bleek alles van onze jongste jeugd te weten

Dat ze heel hard trainen en de rugbyregels nooit vergeten

hij wist ook dat de guppen met touw trekken altijd van hun ouders winnen

En dat de turven met een chinese muur aan hun wedstrijden beginnen

De Sint vond het wel vreemd dat de Benjamins ook aan voetbal doen 

maar gelukkig worden ze toch het liefst rugbykampioen 

De kinderen hebben sinterklaasliedjes gezongen voor de Sint

en er was warme chocolamelk en wat lekkers voor elk kind

Ook aan de trainers en de coaches was gedacht

voor hen hadden de Pieten een chocoladeletter meegebracht 

Dank u Sinterklaas en zwarte Pieten

Dat we op de club toch even van u konden genieten

Grote Clubactie groot succes!

Grote Clubactie groot succes!

De afgelopen weken hebben de Turven, Benjamins en Mini’s heel veel loten weten te verkopen van de Grote Club Actie. Daarmee heeft de jongste jeugd EUR 4380,- binnengehaald!!! Een supermooie prestatie.

Natuurlijk hebben we onze topverkopers in het zonnetje gezet. Van elk team heeft de top 3 een mooie rugby prijs in ontvangst kunnen nemen. Bij de Turven waren dit Max, Chris en Nelson & Siggy. Bij de Benjamins waren dit Freek, Stan en Kick en bij de Mini’s Lode, Maurits en Pepijn. De topverkoper van de club was Jurriaan. Zo mooi om te zien dat ze allemaal vol enthousiasme aan de slag zijn gegaan.

De prijs voor het team dat de meeste lootjes heeft verkocht is gewonnen door de Benjamins, zij hebben samen meer dan 950 loten weten te verkopen!! De Benjamins hebben een mooie voetbal ontvangen, zodat ze naast rugby ook een keer een balletje kunnen trappen met elkaar.

Nieuwe Coronamaatregelen voor Rugby Club ’t Gooi dd.28 November 2021

De persconferentie van vrijdagavond geeft helaas aanleiding tot het opnieuw aanscherpen van de corona-maatregelen. Op dit moment is nog niet volledig duidelijk wat de beperkingen zullen zijn maar een aantal beslissingen gaan zeker impact hebben:

 1. Sluiting sportpark: voor nu gaan we ervan uit dat het sportpark na 17:00 uur zal worden afgesloten. Hierdoor zullen de avondtrainingen komen te vervallen. We onderzoeken de mogelijkheden om in kleinere groepjes (maximaal 4) te kunnen blijven trainen na 17.00 uur en/of doordeweeks middagtrainingen te organiseren.
 2. Competitie: er is nog geen besluit genomen over de voortzetting van de verschillende competities. Deze beslissing ligt in eerste instantie bij Rugby Nederland en wij wachten dit af.

We verwachten aankomende week bevestigd te krijgen wat de trainingsmogelijkheden zijn en of er nog wedstrijden zullen worden gespeeld tot 1 januari.

Op basis van wat we nu weten, zullen we in ieder geval alles op alles zetten om in de weekenden een (eventueel aangepast) programma aan te bieden. Hiervoor reserveren we de velden op zaterdag en in overleg ook een deel op zondag voor de jeugd. Op zondagmiddagen is veld 2 beschikbaar voor de senioren vanaf half 2.

Het lijkt erop dat de Ereklasse weer zal vallen onder de topsport-uitzondering waarmee voor de selectie de mogelijkheid bestaat om te blijven trainen en voor het 1st XV om wedstrijden te spelen. Ook hier is echter nog geen zekerheid.

We zijn druk in overleg met alle betrokkenen om zo snel mogelijk een programma in te richten. Het is echter niet mogelijk om op dit moment concreter te zijn over hoe dat eruit komt te zien. We houden nauw contact met gemeente Gooise Meren en Rugby Nederland over de verdere ontwikkelingen in brede en smalle zin en zodra er meer duidelijkheid komt, zullen we iedereen zo snel mogelijk berichten.

Wanneer je wel op de club komt gelden de volgende regels:

 • Sporten in groepsverband is toegestaan.
 • Een coronatoegangsbewijs is verplicht in het clubhuis, kleedkamers, wc’s en het terras, voor spelers vanaf 18 jaar. 
 • Voor het clubhuis gelden “horeca-regels”. Dit betekent dat vanaf 17.00 uur het clubhuis moet sluiten.
 • 1,5 meter afstand houden is niet verplicht op het veld bij wedstrijden en trainingen.
 • Er is geen publiek toegestaan bij wedstrijden en trainingen. Alleen benoemde vrijwilligers hebben toegang tot het terrein van de club. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten, aangezien zij toeschouwer worden.
 • In het weekend, wanneer er geen trainingen en wedstrijden zijn, is het clubhuis en het terras geopend tot 17.00 uur onder de regelgeving van een horecalocatie.
  Dit houdt in dat;
  • bezoekers vanaf 14 jaar hun QR-code moeten laten scannen en zich moeten kunnen identificeren.
  • bezoekers een vaste zitplaats hebben. Dit betekent tevens dat het aantal bezoekers beperkt is tot het aantal zitplaatsen dat de club aanwijst.
  • bezoekers een registratie en gezondheidscheck* moeten doen
  • entertainment, zoals live muziek, is toegestaan.
 • Houdt u verder aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

*Vragen gezondheidscheck

1. Had u de afgelopen 24 uur last van 1 of meer van de volgende klachten?

– U bent verkouden (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn).
– U hoest.
– U bent benauwd of kortademig.
– U heeft verhoging of koorts.
-U ruikt en/of proeft plotseling niets meer, maar uw neus is niet verstopt.

2. Heeft u corona?

Is dit vastgesteld met een coronatest? Dan hoort u van de GGD wanneer u weer naar buiten kunt.

3. Bent u in quarantaine omdat u:

– een huisgenoot of nauw contact bent van iemand die corona heeft?
– terugkomt uit een land of gebied waarvoor de quarantaineplicht geldt?
– een melding kreeg van de coronamelder-app?

Geen bezoek bij een ‘ja’!

“Sweep The Shed” – How Team Culture Made New Zealand A Global Superpower

“Sweep The Shed”- Why  Rugby Club ‘t Gooi needs to learn from the All Blacks.

Rugby club ‘t Gooi needs to look after it selves because no one looks after Rugby club ‘t Gooi.

Sweeping the sheds stands for taking care of the fields, taking care for the materials, taking care for our facilities, taking care sweeping the sheds.

We have to sweep the sheds and do it properly.

New Zealand’s All Blacks are the country’s national rugby team. Despite the fact that NZ is a small, remote island nation, with a population of only 4.5 million, they have found a way to be a consistently feared superpower in the sport.  The All Blacks have won the Rugby World Cup three times and hold a lifetime winning percentage of 77% – the highest of any professional sports team in the world.

How do they do this against larger countries with more resources and people? How do they sustain this elite level of success? Team culture is the Superpower that makes it all possible.

James Kerr studied the All Blacks’ culture in his book Legacy, What The All Blacks Can Teach Us About The Business Of Life – in which he talks about the team’s cultural mantra of “Sweeping the Shed”, a tradition that says that no individual is bigger than the team and its ancestors. Everyone is responsible for the smallest details – including cleaning out the locker room after training or a match. “Sweeping the shed” is your job, no matter who you are.