Junioren Trip Gent 2024

Junioren Trip Gent 2024

Afgelopen weekend werd het 33ste Ghent Easter Rugby Tournament gehouden. Rugby Club ’t Gooi was erbij met de junioren. Vrijdagochtend begon de Junioren Trip naar Gent in Amsterdam Sloterdijk waar de boys opstapten in de Flixbus naar onze zuiderburen. Eenmaal aangekomen in Gent wachtte er een korte wandeling van het busstation door het historische centrum naar het hostel De Draecke. Deze uitvalsbasis midden in de stad was een uitstekende keuze voor de komende dagen, voldoende vertier op loopafstand.

Na een korte break volgde de eerste activiteit in stadspark de Groenevallei. Een low impact fun training op deze goede vrijdag. Geef de jongens een ovale bal en je hebt er geen kind meer aan. Eenmaal terug mochten de jongens hun kamers in, bedden opmaken en even ontspannen tot het diner deze avond in het hostel. Daarna ging de groep nog even op stadsexcursie door de oude straatjes en grachten van deze prachtige stad.

Zaterdagmorgen zaten de eersten al om 7.30 aan het ontbijt om genoeg koolhydraten binnen te werken voor een lange dag  van rugby. Waar het vrijdagmiddag en avond prachtig zonnig weer was was de start op zaterdag ronduit kil en nat. Om 9 uur stonden er 21 rugbyers van ’t Gooi op de kunstgrasvelden van de Gentse Rugby Club en aanverwante sportclubs. De jongens troffen het in hun poule. Een mooie line up van wedstrijden tegen Gent, een team uit Wales en één uit Engeland.

Een mooie kans om te ervaren hoe het is om tegen teams uit andere landen te spelen. Het werd een feestje op en naast het veld. Winst op Gent, twee sterke partijen tegen de teams uit het Verenigd Koninkrijk en daarna nog een partij tegen Diok. Met 4 wedstrijden en bijna 2 uur rugbyen was het beste er vanaf en werd het toernooi op een rugby waardige manier afgesloten. Bedankjes aan de begeleiding, de refs en natuurlijk een souvenier vanuit Gent voor in het clubhuis.

Na een gezellig avondprogramma stond de zondag in het teken van een gezamenlijke activiteit mogelijk gemaakt door onze Club van 100. Een kajaktocht door de wateren van Gent kon vanwege Pasen helaas niet doorgaan maar gelukkig kon de groep terecht in het warme water van Lago zwembad en waterpark. Dit was een prima afsluiting van een memorabel rugby weekend waar de jongens elkaar beter hebben leren kennen, vriendschappen zijn gemaakt en versterkt. De normen en waarden van onze mooie sport kwamen op vele momenten terug tijdens deze trip en dat was prachtig om te zien.

Bij deze dan ook een enorm dankjewel aan degenen die deze Trip mogelijk hebben gemaakt: de organisatoren, de begeleiding en de Club van 100. Dank allemaal!