Het seizoen is ten einde

Direct na de persconferentie op 1 april heeft Rugby Nederland besloten de competitie stop te zetten wat effectief betekent dat de competitie 2019/20 is beëindigd en niet zal worden uitgespeeld. De huidige standen in de diverse poules zijn de eindstanden van de competitie. Er zullen geen kampioenswedstrijden en play-offs worden gespeeld en er zijn voor het seizoen 2019/20 dus geen kampioenen. Ook is beslist om alle rugby-activiteiten die nog stonden gepland af te blazen. Uiteraard is dit een grote teleurstelling maar, gegeven de omstandigheden, een begrijpelijke beslissing.

Voor Rugby Club ’t Gooi betekent dit sportief het volgende: de 1st XV worden 4e in de De Giro Ereklasse Championship Poule en zullen (als het seizoen 2020/21 ‘gewoon’ kan worden gespeeld) deelnemen aan de BeneCup 2020/21. De 2nd XV eindigen bovenaan in de 2eKlasse Noord en zullen promoveren naar de 1e Klasse. Hierbij moeten we nog een klein voorbehoud maken omdat een van de clubs in de 2e Klasse Noord bezwaar heeft gemaakt tegen de door Rugby Nederland genomen beslissing. Het 3e en 4e hebben beiden lijfsbehoud in respectievelijk de 3e en 4e Klasse NoordWest gerealiseerd.

Het zal lastig worden om nog langer de maatregelen vol te houden maar afgaande op de recente ontwikkelingen, wel zeer noodzakelijk. Het beëindigen van de competitie is voor iedereen die sport een warm hart toedraagt natuurlijk een enorme domper maar gezondheid gaat boven alles. Voor nu wensen wij iedereen goede gezondheid toe, voor jezelf en voor de mensen om je heen.

Veel dank aan allen voor jullie support dit seizoen.
Het Bestuur van Rugby Club ’t Gooi