Gareth Gilbert terug bij Rugby Club ’t Gooi

Na een afwezigheid van een kleine twee jaar keert de Zuid-Afrikaanse rugbyprof Gareth Gilbert terug bij Rugby Club ’t Gooi. Gilbert, die zo’n 20 jaar geleden begon als speler bij de club uit Naarden, was vanaf 2006 drie jaar hoofdcoach bij ’t Gooi. Onder zijn bezielende leiding behaalden de spelers van ’t Gooi in 2009 de Nationale titel in het landskampioenschap. Aansluitend was hij onder meer bondscoach van het Nederlandse heren- en damesteam, met wie hij internationaal diverse successen boekte, en technisch directeur van Rugby Nederland. In 2019 keerde hij terug naar zijn geboorteland Botswana, maar met de start van het nieuwe seizoen zal Gilbert voor drie jaar als hoofdcoach verbonden zijn aan Rugby Club ’t Gooi.

Gareth Gilbert
Gareth Gilbert

Joakim Grader, Hoofd Topsport, is zeer verheugd over de aanstelling van Gareth Gilbert. “Gareth is een man met visie, die niets aan het toeval overlaat en op basis van scherpe analyses het beste uit de spelers weet te halen. Hij heeft destijds de basis gelegd voor onze jeugdteams, waar nu de eerste spelers van doorbreken op topsportniveau. Als geen ander weet hij te verbinden en een goede teamspirit te bewerkstelligen. Wij kijken uit naar de samenwerking!”
Ook Gilbert is enthousiast over zijn aanstelling in Naarden. “Ik vind het geweldig om weer aan de slag te gaan bij Rugby Club ’t Gooi. Daar begon mijn professionele carrière een kleine 20 jaar geleden, en voor mij voelt het als terugkeren naar mijn familie. Deze club en haar leden hebben een grote rol gespeeld in mijn persoonlijke ontwikkeling tot de persoon die ik nu ben. Ik voel mij vereerd en bevoorrecht dat ik bij een van de beste clubs van Nederland aan de slag kan gaan. ’t Gooi heeft een rijke historie, een goede basis, en biedt haar leden een fantastische omgeving om het beste uit zichzelf te halen. Ik kan niet wachten om een actieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de spelers en de diverse teams. Het lijkt mij geweldig om oude teamgenoten en vrienden te ontmoeten, maar nog belangrijker: ik kijk er naar uit om nieuwe vrienden te maken en onderdeel te zijn van deze fantastische groep mensen!”