De Klussenclub

Historie

De KC is begin deze eeuw ontstaan uit clubliefde van een tiental spelers en toegewijde die na hun werkzame en sportieve leven wat “terug wilden doen” voor onze Club.

Deze mannen waren nog steeds bijeen na aanvankelijk speler te zijn geweest van het 1e met destijds- rond de jaren 60 in de vorige eeuw- nog een 2e team in oprichting.

Nog belangrijker is om te melden dat zij samen door de groei van de Club rond de jaren 90 afgedaald waren naar het historische en ook gevreesde “Oude Meesters Team” dat jarenlang lof oogstte in de 4e klasse voor inzicht, techniek en overzicht ter compensatie van de factor conditie. Dit alles met een gemiddelde leeftijd van rond de  47 jaar! Balbezit was toen het toverwoord. Nadeel door dit alles stak het promotiespook enkele keren de kop op! Dat werd opgelost door het balbezit even te vergeten.

Samenvattend mag je wel stellen dat deze heren de hardcore van de Club zijn!

Heden

Deze klussers, nu in de leeftijd van rond de 70 jaar, spannen zich nog elke dinsdagmorgen in om het terrein ( niet de velden) en gebouwen functioneel te houden. Om maar een klein deel te noemen: rolluiken repareren, sloten/deuren repareren/ vervangen, dakgoten schoonmaken, rioolverstoppingen fixen, héél veel verven, elektra en data kabels leggen, terrein schoon blazen, Wifi aan de praat houden, stopcontacten bijplaatsen, lampen verwisselen, CV installaties controleren, buitenbanken in elkaar timmeren, rustieke BBQ bouwen, reclameborden arrangeren, hout hakken etc etc.

Daarnaast heeft de KC vele hand en span diensten verricht voor de nieuw-, en verbouw activiteiten t.w. kleedgebouw, toilet groep, Grader- lounge en keuken.

Hier een kiekje (15/11/2016) van een 6-tal slopers voor het weghalen van muren van de oude douche-ruimte wat nu een deel van de Grader- lounge is.

Zo lang samenwerken in goede harmonie is o.i. mogelijk door het feit dat wij jarenlang samen in het veld hebben gestaan en elkaar dus ècht kennen! Een toegevoegde waarde van het rugby.

Toekomst

Dat een groep leeftijdsgenoten van een voormalig 1e team nog steeds bij elkaar zijn zal in de huidige opzet en omvang van de Club o.i. niet meer voorkomen. De KC zal , geplaagd door leeftijd en fysiek, langzaam “afkalven” wat nu al het geval is, en in deze opzet ophouden te bestaan binnen enkele jaren.

De grote uitdaging zal dus worden het verzamelen van individuen die deze taken willen overnemen. Lukt dat niet dan moet er een professionele aanpak gevonden worden wat weer geld kost. Heb je interesse als vrijwilliger met een ½ dag tijd of wil je meer weten, stuur dan een bericht naar het secretariaat.

Als laatste, voor de duidelijkheid: wij zijn dus een onderhouds-, en géén opruimploeg!